Cumhurbaşkanı, BKK kararnamelerini çıkaracak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhurbaşkanı'nın şuan Bakanlar Kurulunun yetkisinde olan kararnameleri çıkaracağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2017 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı, BKK kararnamelerini çıkaracak

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Habertürk TV'de katıldığı programda, Cumhurbaşkanını çıkaracağı kararname yetkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şuan Bakanlar Kurulunun çıkardığı kararnamelerin Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılacağını söyleyen Kaynak "Cumhurbaşkanı muhtarlıkları, noterleri kapatacakmış gibi şeyler söyleniyor. Bunlar akla zarar şeylerdir. Biz bugüne kadar hangi Bakanlar Kurulu kararıyla bunu yapmışız ki, Cumhurbaşkanı böyle bir şey yapsın. " dedi.

Veysi Kaynak ayrıca "Dün Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmış, maaşıma dokunma, ekmeğime dokunma diyor. Ya Allah aşkına bu nasıl bir akıldır. Kim sizin maaşınıza niye dokunsun. Akla izana sığmayacak yalanlar yerine doğru dürüst eleştiriler yapılmalı dedi. Bakanlar Kurulu bugüne kadar hangi konularda kararname çıkarmışsa, Cumhurbaşkanı da aynı konularda kararname çıkaracaktır. Biliyorsunuz her konuda kanuni düzenleme olmaz ve bazı detay hususlar Bakanlar Kurulu kararnamelerine bırakılır. Ama yeni sistemde Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu olmayacağı için kararname çıkarma yetkisi Cumhurbaşkanlığına geçmektedir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber