Anne sütü bebekler için en ideal besin kaynağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bebekler için en ideal besin kaynağının anne sütü olduğu bildirildi.

Medical Park Bursa Hastanesi'nin, yeni anne olanlara anne ve çocuk sağlığı konusunda destek vermek amacıyla uygulamaya koyduğu "Anne Destek Eğitim Grubu Bilgilendirme Toplantıları"nın ilki gerçekleştirildi. Grup kapsamında yapılan bilgilendirme semineri ile hastanede doğum yapan yeni annelere ve anne adaylarına, ilk toplantının konusu olan "Anne Sütü ve Faydaları" hakkında bilgiler verildi.

Yeni doğum yapan annelere anne sütü ve faydaları hakkında bilgiler veren Medical Park Hastanesi Eğitim Hemşiresi Aslı Sağdıç, Dünya Sağlık Örgütü ve sağlıkla ilgili diğer kuruluşların bebeklerin ilk 6 ay (180 gün) boyunca yalnızca anne sütü ile beslenmeleri tavsiyesinde bulunduğunu aktardı. Anne sütünün besleyici, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu, ekonomik ve kolay sindirilir bir besin olduğunu belirten Eğitici Hemşire Aslı Sağdıç, emzirmenin faydalarını ise, anne ve çocuk arasında duygusal bağı güçlendirmesi, hem anne hem bebeğin sağlığını koruması ve yeni bir gebeliği geciktirmesi olarak sıraladı.

Çeşitli araştırmalarda anne sütü alan bebeklerin ishalden ölme riskinin hiç anne sütü almamış bebeklerden 14 kat az, kısmen alanlardan ise 1/3 oranında daha düşük olduğunu ifade eden Sağdıç, hazır mama ve inek sütüne kıyasla anne sütünün bebekler için daha sağlıklı ve ekonomik olduğunu sözlerine ekledi.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Hüseyin Tatar'ın da gelen sorulara cevap verdiği toplantıda anneler, karşılaştıkları sıkıntıların çözüm yollarını ve doğru bilgileri uzmanlarından dinledi. Dr. Hüseyin Tatar, halk arasında yerleşmiş kulaktan dolma bilgilerin çoğunun yanlış olduğunu belirterek, konu hakkında mutlaka uzmanlara başvurulması çağrısında bulundu.

Toplantı konuklarından Sağlık Müdürlüğü Anne Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi doktorlarından Altan Alpay Akkaya, bu tür eğitimlerin gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olabilmesi açısından önemine değinerek, Bursa'nın kazanmış olduğu "Bebek Dostu İl" ünvanının ileriki dönemlerde daha etkin bir şekilde sürdürülebilmesi açısından bilgilendirme seminerlerinin önemli rol oynayacağını belirtti.

"Anne Destek Eğitim Grubu Bilgilendirme Toplantıları"nın "Yeni Doğan Bebek Bakımı" konulu ikinci toplantısı, 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber