EGM, kameralarla seçim güvenliğini takip ediyor

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde 81 ildeki güvenlik kamerası görüntüleri ve halk oylamasının güvenliğiyle ilgili veriler, anlık değerlendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2017 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM, kameralarla seçim güvenliğini takip ediyor

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylaması, Türkiye genelinde sakin bir ortamda geçti.

Yurt genelinde, güvenlik güçleri, halk oylamasının huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için yoğun çaba sarf etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde 81 ildeki güvenlik kamerası görüntüleri ve halk oylamasının güvenliğiyle ilgili veriler, yakından takip edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezinde oluşturulan, emniyet genel müdür yardımcıları başkanlığında, ilgili daire başkanlarının katılımıyla faaliyet gösteren Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezi'nde, yurt genelinde halk oylamasının huzur ve güven içinde yapılması için yoğun çaba gösterildi.

İl ve ilçelerdeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi'ne (KGYS) entegre 19 bin kamera ile 122 3G cihazından alınan görüntüler, canlı yayın ekranları ve bilgisayarlardan anlık takip edildi.

Merkeze görüntülerin yanı sıra illerden önemli asayiş bilgileri de anında ulaştı. Tüm görüntü ve bilgiler yetkililerce değerlendirildi, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi ile ilgili kurumlara iletildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber