Bedrettin Yıldırım: 22 şirketin CEO'suyum bu para benim hakkım!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, AKŞAM'ın manşetten duyurduğu ?Memurlar Kralı? haberi üzerine açıklama yaptı. Yıldırım, 22 şirketi olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nin Genel Müdürü olduğunu belirterek, ?Maaşları, yönetim kurulu belirler. 22 şirketin başında 4 katrilyona hükmeden bir CEO ne kadar alır, önce buna bir cevap verilmeli? diye konuştu.

KOMİSYON ALMIYORUM

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kendi görev döneminden önce maaş ödeyemez duruma geldiğini savunan Yıldırım, ?Maaş ödemeyen Kooperatif, geçen yıl 1 katrilyon 650 milyar lira çiftçilere kredi kullandırıldı. 2002 yılında gübre veremeyen Gübretaş, 450 trilyon lira ciro yapıyor. Kimse ?bu genel müdür komisyon alıyor' diyemez. Yönetim Kurulu'na ?Neden bu adama bu parayı veriyorsunuz?' diye sorduğunuzda rakamları önünüze koyacaktır. 22 şirketin bağlı olduğu bir CEO, ne kadar alır? Önce buna bir cevap versinler? diye konuştu.

7.500 YTL maaş aldığını, 4 ikramiyesi bulunduğu, Gübretaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu belirten Yıldırım, buradan 1000 YTL huzur hakkı aldığını, Kıbrıs Türk Güven Hayat A.Ş'de kurumun hissesi olduğunu buradan da brüt 1 bin 750 YTL huzur hakkı aldığını söyledi. Yıldırım, ?Maaşım 10 bin YTL'nin üzerinde? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber