'Bir memura üç amirin düştüğü' PTT, bu yıl 1700 yeni personel alacak

Haber Giriş : 27 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, geçen yıl 200 milyon YTL kâr elde ettiklerini anlatırken, 2007 yılı hedeflerinin de 230 milyon YTL olduğunu açıkladı. Tural, bu yıl içerisinde 1700 yeni personel işe alacaklarını da söyledi.

Geçen yıl işe 2 bin 800 yeni personel aldıklarını hatırlatan Tural, "Bizim 170 personel almamamız gerekirken 2 bin 800 kişiyi işe aldık. Bu alımı yaparken Hazine'ye 'bizim personel ihtiyacımız var' dediğimizde kaygılar vardı, ancak bu personel hazineye 38 milyon YTL daha fazla para kazandırdı. O zaman bize Hazine yeni personelleri de verecek. Bu yıl da 1700 kişinin iznini aldık. 1700 kişi daha işe alacağız" diye konuştu.

Tural ayrıca, arka caddelerde bulunan şubelerin tamamını ana caddelere taşıma yönünde bir düşünceleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bir memura üç amir düşüyor

Sağlık ve eğitimde sıkıntı yaşanırken, bazı devlet dairelerindeki atıl personel istihdamına genel müdürleri bile isyan ediyor.

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdür Osman Tural, kurumundaki 30 bin personelin 10 bininin 'unvanlı' olduğuna dikkat çekerek, "İsmini açıklamak istemediğim bir ili denetlediğimde gördüğüm tablo düşündürücüydü. Bir odada bir memur, iki tane şef, bir tane de amir. Bir memurun yaptığı işi denetleyen 3 amir. Bu sürdürülebilir bir yönetim anlayışı değil." ifadelerini kullandı.

Antalya'da yapılan başmüdürler toplantısında yaptığı konuşmada ilginç bilgiler veren Osman Tural, buna karşılık bazı müdürlerin personel isteğinde bulunduğunu açıkladı. "Ben de bu isteklere karşılık, 'masrafı artı bir lira kazandırın, tamam' diye cevap verdim." diyen Tural'ın bu çıkışı üzerine, bu yöndeki istekler bıçak gibi kesilmiş. Tural, bu olumsuzlukların Türkiye genelinde 32 bin personelle hizmet vermeleri gerektiği gerçeğine gölge düşürmediğini belirterek, "Bu yıl alacağımız bin 500 personelle bu rakamı yakalıyoruz. Bu yıl, isteyen herkese, şartımızı yerine getiren herkese personel verilecek." dedi. PTT, havale gibi bazı bankacılık hizmetleri vermeye başladığından bu yana zararlarını kapattığı gibi kâr etmeye de başladı. Bu durumun Hazine'den personel isteklerine karşı takındığı tavırda etkili olduğunu ifade eden Osman Tural, "Parayı veren düdüğü çalar. Geçtiğimiz yıl Hazine'den 2 bin 800 yeni personel aldık. Bu yıl da istediğimiz bin 500'ün iznini alacağız. Bir önceki yıl istediğimiz personel sayısı için, zarar edeceğimiz endişesi ile onay vermek istenmedi. Ama görüldü ki, aldığımız personelin parası çıktığı gibi, Hazine'ye 30 milyon yeni lira fazla para kazandırdık. Bunun üzerine Hazine bu yıl için istediğimiz sayıya onay verdi." değerlendirmesinde bulundu. Tural, önceden PTT şubesi açmak için muhtarlar ve cami derneklerinden yer istenildiğini kaydederken, elde ettikleri kâr sayesinde artık bu dönemin sona erdiğini söyledi. Tural, "PTT olarak kaliteyi düzelttik. Otomasyona geçen şube sayımız 3 bin 37'ye çıktı. Bundan böyle vatandaşa hizmet verelim, paramızı kazanalım. Artık, muhtardan, camiden yer dilenme dönemi bitti. Siz herhangi bir bankanın yer dilendiğini gördünüz mü?" diye konuştu.

milliyet/zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber