Öğretmenevinde göbek skandalının arkasında muhabir tezgahı çıktı

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göbeği açık olduğu için Hülya Keskin öğretmenevinden içeriye alınmadı. O sırada içeriden çarşaflı birisi çıktı. Ama içeriden çıkan çarşaflı kadın önceden ayarlanmış bir komplonun parçasıymış. Gaziantep Öğretmenevi'nden Türkiye'nin gündemine taşınan "Göbek skandalının" ardından ilginç bir komplo teorisi çıktı. Olayın göbeğinde ulusal basında haberlerinin çıkmasını isteyen taşra muhabirlerinin basın etiğini yerle bir eden haber hırsı var.

İddiaya göre olay aynen şöyle gelişti:
Emekli öğretmen kızı Hülya Keskin gazeteleri arayarak, açık elbise giydiği için öğretmenevine alınmadığını söyledi. Olay yerine saatler sonra gelen Doğan Haber Ajansı muhabiri, Hülya Keskin'in üzerindeki elbiseyle fotoğraflarını çekti. O sırada Hülya Keskin'in üzerinde yeşil ve göbeğini açıkta bırakan bir elbise vardı.

Hülya Keskin, Doğan Haber ajansı muhabiriyle konuşarak olayı nasıl haber haline getireceklerine karar verdiler. Ve göbeğinin açık olduğu için içeri alınmadığı teorisi üzerinde karar kıldılar.

Oysa Gaziantep Öğretmenevi'nin tutanaklarına göre Hülya Keskin'in öğretmenevine alınmadığı sırada üzerinde yeşil göbeği açık elbise değil, başka bir elbise vardı.

Olayın Türkiye'de yankı bulması üzerine ertesi gün Doğan Haber Ajansı Muhabiri ve Hülya Keskin yeniden sözleşip öğretmenevine gittiler. Hülya Keskin yanındaki gazetecilerle öğretmenevine girmek istedi. Ancak bu kez, öğretmenevi kimliğindeki sorunlar nedeniyle güvenlik görevlisi tarafından içeri alınmadı. O sırada içeriden çarşaflı bir kadın çıktı. Ve kameralar tarafından görüntülendi.

İddiaya göre olayın Türkiye'de yankılanması üzerine yerel muhabirler bir asparagas düzeneği hazırladılar. Bir arkadaşlarını içinde çarşaf bulunan bir çantayla öğretmenevinin içine gönderdiler. Arkadaşları içeride çarşafı giyip dışarı çıktı. Ve kamerelar tarafından görüntülendi. Üstelik çarşafın içindeki erkekmiş.

Çarşaflının çıktığı sırada kemaraların kayıtta bulunması ve daha kapıdan görünür görünmez, sanki kapıdan birinin çıkacağını bekliyorlarmış gibi o Hülya Keskin'den pan yaparak o yöne dönmesi iddiaları güçlendiriyor. Bu olayı isminin açıklanmasını istemeyen Gaziantepli bazı yerel gazeteciler de doğruladılar.

Milli Eğitim Bakanlığı da yaptığı araştırmada çarşaflının erkek olduğunu tesbit etti. Olayla ilgili deliller toplanmaya başlandı.

Daha önce de Erzurumlu yerel gazeteciler kendi arkadaşlarına çarşaf giydirip kayak yaptırmış ve medyada büyük yer almışlardı. Fakat olayın daha sonra asparagas olduğu ortaya çıkmıştı.

BU OLAY HÜLYA KESKİN'İN İLK SKANDALI DEĞİLMİŞ
Bu arada Hülya Keskin'in öğretmenevleriyle başı daha önce de derde girmiş. Eskişehir Öğretmenevi Hülya Keskin'in kendilerine borcunu ödemeden kaçtığı için tutanak tutmuş. Tutanak aynen şöyle:

09/08- 11/08/2003 tarihlerinde Eskişehir Öğretmenevi Müdürlüğü'nde konuklayan Hülya Keskin, Müdürlüğümüze borçunu ödemeden gitmiştir. Ööğretemevi kimlik kartını göstererek konaklayan Hülya Keskin, 35 milyon 250 bin TL telefon, 20 milyon TL konaklama, 1 milyon TL çamaşırhane masrafı yapmıştır.

İdarecilerimize çantası ve cüzdanının çaldırdığını ve kredi kartları ve parasının cüzdanında olduğunu söylemiştir. Ağabeyinden havale geleceğini ve ödemeyi bu şekilde yapacağını söylemiştir. Emekli öğretmen kızı olması gözönünde bulundurularak gerekli kolaylık tarafımızdan gösterilmiştir. Fakat 11/08/2003 günü sabah erken saatte ön büroya bilgi vermeden otel odası anahtarını da odada bırakarak otelimizden ayrılmıştır.

Daha sonra yaptığımız araştırmada aradığı telefon numaraları tesbit edilmiştir. Ulaştığımız bazı isimler, bu şahıs tarafından mağdur edildiklerini bize bildirmişlerdir. İş bu tutanak tarafımızdan tutulup, imza altına alınmıştır.

Sibeh Şahin: Muhasebe görevlisi. Fusun Başiplikçi: Ön Büro Müdür Yardımcısı

ÇARŞAFLI KADIN KOMPLO OLABİLİR
Kanunlar ve yönetmelikler önünde herkesin eşit olduğunu, birine farklı diğerine farklı bir uygulamanın söz konusu olmadığını belirten Atak, şöyle dedi: ''Kıyafet tartışması esnasında tartışmalara konu olan Hülya Keskin açıklama yaparken görüntülere bir anda öğretmenevinden çıkan çarşaflı bir kadın giriyor. İlk soruşturma raporlarına göre, güvenlik görevlisi çarşaflı kadının içeri girmediğini söylüyor. Aldığımız ilk bilgilere göre bu kadın içeride çarşafı başına geçirerek çıkıyor, yani içeri çarşaflı olarak girmesi mümkün değil. Ama, dışarı çıkarken kara çarşafıyla yüzünü kapatıp çıkıyor. Düşündürücü ve şüpheli görüntüler. Komplo olabilir diye şüpheler taşıyoruz. Bu konuda araştırılıyor.'' Bu arada, emekli öğretmen kızı olan ve Gaziantep'te ikamet eden Hülya Keskin'in Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı Öğretmenevi giriş kartı incelemeye alındığı belirtildi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber