Radyoloji teknisyenleri 11 Mart'ta Ankara'da

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık örgütleri ortak basın açıklaması düzenleyerek Torba Yasası'nın geri çekilmesini talebiyle 11 mart günü ankara'da miting yapacaklarını duyurdu.

Türk Tabipler Birliği , SES ve Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Hava-İş Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, Akp hükümetinin sağlık politikalarını eleştirdi. Radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerini artıran torba yasasının geri çekilmesini isteyen sağlık örgütleri adına açıklamayı TÜMRAD-DER Genel Başkanı Heybet Aslanoğlu okudu.

Hastanelerde kullanılan röntgen cihazlarının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından onaylandığına ve ruhsatsız olduğuna dikkat çeken Aslanoğlu, Torba Yasası ile çalışma ürelerinin artırılması ile kanser başta olmak üzere bir çok hastalığı yakalanma risklerinin yüksek olduğunu belirtti. ?Yıllardır sorunlarımıza kulak tıkayan Sağlık Bakanlığı'na soruyoruz? Sesimizi duyurmamız için illa ölmemiz mi lazım?? diyen Aslanoğlu, bu yasa ile radyasyon mağdurlarının sayısının artacağının altını çizdi.

?Meslek tanımımız yapılmadan, yeterli düzeyde teknisyen istihdamı yapılmadan, koruyucu güvenlik önlemlerimiz alınmadan, çalışma koşullarımız iyileştirilmeden bu yasa değişikliğinin tartışılmasını bile yanlış buluyoruz? diyen Aslanoğlu, 11 Mart günü TTB ve SES ile Ankara'da miting düzenleyeceklerini belirtti. Aslanoğlu, tüm sağlık çalışanlarını ?Mesleğine sahip çık. Geleceğini karartma? mitingine katılmaya çağırdı.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, özel ve üniversite hastanelerinde 18 bin civarında radyoloji teknisyeni çalıştırılıyor.

Haberdar etmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber