Partilerden, YÖK'e görüş yok

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 11:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hemen her siyasetçi mutlaka YÖK'ü eleştirir. YÖK, büyük emeklerle ?Yükseköğretim Stratejik Raporu? hazırladı. Ancak hiçbir siyasi parti bu raporla ilgili olarak görüş bildirme gereği bile duymadı. YÖK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. İsa Eşme, ?Hurriyet.com.tr?ye gelen raporların 4 grupta topladıklarını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Yardımcısı Prof.Dr. İsa Eşme, şu günlerde ?Yükseköğretim Stratejisi Taslak Raporu?na gelen geri bildirimler üzerinde çalışmaların tamamlandığını belirtti. Yükseköğretim sisteminde yapılması öngörülen değişiklikler konusunda hazırlanan raporla ilgili olarak siyasi partilerden, üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden görüş istenmişti.

Yükseköğretim Stratejisi Raporu ile ilgili olarak yaklaşık bin sayfalık görüş geldi. Bunlar sınıflandırıldı. Prof.Dr. Eşme, ortaya çıkan tabloyu şöylesıraladı:

1- Yükseköğretimde böyle bir değişikliğe tamamen karşı çıkıp bunu reddedenler.

2- Raporun içeriğinden çok, ifadelerde düzeltilmesi gereken yerleri belirtenler.

3- Kişisel sorunlarını aktaranlar.

4- Raporun içeriği konusunda görüşler ortaya koyup katkıda bulunanlar.

TEK SATIR BİLE YAZMADILAR

Yükseköğretim Yasası'nda her fırsatta değişiklik öngören siyasi partilerin, Yükseköğretim Stratejisi Taslak Raporu ile ilgili olarak söyleyecek hiçbir şeylerinin bulunmaması, YÖK yetkililerini de şaşırttı. YÖK yetkilileri, ?Hiç bir siyasi parti, Yükseköğretim Stratejisi konusunda YÖK'e taslak hakkında tek satır bile görüş ve öneride bulunmaya ihtiyaç duymamış. Ancak, görüş ve öneri ortaya koymayanlar, yine toplantılarında YÖK'den şikayetçi olmaya devam edeceklerini de biliyoruz? dediler..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber