Polis, kardeşini öldürenleri adliyede vurdu!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kilis Belediye Başkanı AKP'li M. Abdi Bulut'un geçen Kasım ayında öldürülen makam şoförü 27 yaşındaki Mustafa Çetin'in ağabeyi polis memuru 33 yaşındaki Ferhat Çetin, katil zanlısı Osman Deli'nin duruşmasını izlemeye gelen yakınlarına Adliye önünde kurşun yağdırdı. Saldırıda katil zanlısının ağabeyi Halil Deli öldü, 3 kişi yaralandı. Can pazarına dönen Kilis Adliyesi önünde yaralıları sedyede taşıma skandalı yaşandı.

Park Bahçeler Müdürü 44 yaşındaki Ali Deli, 13 Kasım 2006'da, iddiaya göre personelinin maaş bordrolarını makam şoförü Mustafa Çetin'e vererek Başkan M. Abdi Bulut'a imzalatmasını istedi. Çetin de ?Git kendin imzalat, başkan belki sana bir şey sorar' diyerek kabul etmeyince aralarında tartışma çıktı. Makam odası önünde çıkan tartışmaya Başkan Bulut müdahale edip tarafları barıştırdı. Ancak, Ali Deli'nin oğulları ve yakınları aynı gün belediyeyi basarak Mustafa Çetin ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce, Ali Deli'nin oğlu 24 yaşındaki Osman Deli, ruhsatsız tabancasıyla rasgele ateş etti. Olayda makam şoförü Mustafa Çetin öldü, seken kurşunlardan babası Ali Deli de hafif yaralandı.

Olaydan sonra Park Bahçeler Müdür Ali Deli azmettirici, oğlu Osman Deli katil zanlısı, diğer oğlu Ahmet Deli ile yeğenleri Bekir Deli ve Musa Deli de cinayete yardım ve yataklık suçundan tutuklandı.

BAHÇEDE VURDU

Ömür boyu hapis cezası istemiyle Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan 5 sanık ilk duruşma için adliyeye getirilirken, öldürülen Mustafa Çetin'in Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru ağabeyi Ferhat Çetin de duruşmayı izlemek için Kilis'e geldi.

Adliye önünde yakınlarıyla birlikte duruşma saatini bekleyen polis memuru Ferhat Çetin'in gergin hali dikkat çekti. Kardeşini öldüren Osman Deli'nin ağabeyleri Ömer Deli ile Halil Deli'yi gören polis Ferhat Çetin, üzerinde taşıdığı beylik tabancasıyla kurşun yağdırdı. Olayda, Ömer Deli ve Halil Deli kardeşler ile yakınları İsmail Karabaş ve Mustafa Pekatak ağır yaralandı.

SEDYEDEN DÜŞÜRÜLDÜ

Can pazarına dönen adliye önüne gelen 112 Acil Servis ekipleri, ağır yaralanan Halil Deli'yi hastaneye götürmek için sedyeye koydu. Görevliler, hızla sedyeyi 5 metre uzaklıktaki ambulansa götürmek istedi. Ancak bu sırada sedye kaldırım taşına takılınca üzerindeki yaralı Halil Deli, yere düştü. Tekrar sedyeye konan Deli götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar da, başka ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Katil zanlısı polis memuru ise, olay yerindeki meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Bu arada devam eden duruşma nedeniyle adliye çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı, ölen ve öldürenlerin yakınları adliyeden uzaklaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber