Dünyanın en etkili 100 kişisi açıklandı

TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesi açıklandı. Chobani markasıyla ABD'de gıda sektörünün en büyükleri arasına giren Hamdi Ulukaya, Türkiye'den listeye dahil olan tek iş insanı oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2017 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın en etkili 100 kişisi açıklandı

Dergide İnsan Hakları İzleme Örgütü İcra Direktörü Kenneth Roth imzasıyla yayınlanan makalede Hamdi Ulukaya'nın listeye hangi gerekçelerle dahil edildiği şöyle açıklandı: "Hamdi Ulukaya, yabancı düşmanlarını mahcup ediyor. Kimilerinin göçmenleri mevcut işleri çalmakla suçladığı bir dönemde Chobani'nin CEO'su, ABD'ye 1994'te gelen Türkiyeli bir Kürt, istihdam oluşturuyor. Ulukaya, kapanmış bir fabrikayı verimli bir yoğurt şirketine dönüştürdü ve bu şirket şimdi işsizliğin yoğun olduğu çeşitli bölgelerde pek çok kişiye iş imkanı sağlıyor. Hatta çalışanlarına şirket hisseleri dağıtarak zenginliği de paylaşıyor.

Bu yıl 14. kez hazırlanan TIME 100 listesi, öncüler, titanlar, sanatçılar, liderler ve ikonlar olmak üzere 5 ayrı kategoride dünyanın en etkili isimlerini belirliyor. Hamdi Ulukaya'ya 'Öncüler' kategorisinde yer veren dergi, 'Liderler' kategorisinde Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump, Vladimir Putin, Papa Francis; 'Sanatçılar' kategorisinde Emma Stone, Alicia Keys, John Legend, 'Titanlar' kategorisinde ise LeBron James, Daniel Ek ve Jean Liu ve 'İkonlar' kategorisinde Margaret Atwood, Neymar, Viola Davis gibi isimleri 2017 listesine dahil etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber