Levent Astsubay şehit sayılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı, "Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 6 Ağustos 2006 tarihinde PKK'lılar tarafından evi basılan, eşi ve çocuklarının gözleri önünde taranıp öldürülen, ölüm haberinin telefonda verildiği babası da kalp krizinden ölen Jandarma Astsubay Levent Çevik'i 'görev başında değil, evinde öldürüldü' diye terör şehidi sayılmadı" haberine açıklık getirdi.

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü yetkilileri, Levent Assubay'ın şehit sayılıp kanuni haklarını alabilmesi için Jandarma Genel komutanlığı'ndan gerekli evrakların beklendiğini açıkladı. Yetkililer, bu işlemlerin tamamlanması sırasında mağdur olmasın diye ailesine 2330 sayılı kanun gereği nakti tazminat ödendiğini bildirdi.

CEVAT YURDAKUL ÖRNEĞİ

İşlemlerin titizlikle sürdürülmesine daha önce meydana gelen bazı yanlışlıkların olmaması için dikkat edildiğini hatırlatan yetkililer şu örneği verdi:

"Dönemin Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul öldürüldükten sonra kendisine şehit maaşı bağlanmıştı. Ancak, 2004 yılında mahkemenin olayı terör saymaması üzerine ödenen şehit maaşlarının geri alınması söz konusu olmuştu. işte bunun için evraklar beklenmektedir. Bu arada Türkiye'de hala 51 bin kişinin şehit dul ve yetim maaşından faydalanmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber