Başbakan Erdoğan'a 'tıp fakültesi' desteği

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) arasında yaşanan 'yeni tıp fakültelerinin açılmasıyla' ilgili tartışmaya sağlık çalışanları da dahil oldu. Türkiye'de hekim açığının büyük boyutlara ulaştığını belirten sağlık çalışanları, sorunun çözümü için yeni tıp fakültelerine ihtiyaç duyulduğunu kaydediyor.

Sağlık-Sen Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Başbakan Erdoğan'a destek verdi. Hekim açığının ülkenin sadece doğusunda değil, batı bölgelerinde de büyük boyutlara ulaştığını kaydeden Şahin, "Doktor açığının yeni tıp fakülteleri açılarak giderilmesi konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Erdoğan ile aynı düşüncedeyiz." açıklamasını yaptı. Şahin, yeni tıp fakültesi açılmasında kararın sadece YÖK'e bırakılmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye, halkın seçip TBMM'ye gönderdiği milletvekillerinin çıkardığı kanunlarla idare edilmektedir. Biz, sorunun çözümü için hükümete ya YÖK'ü kaldırıp yerine daha çağdaş bir kurum getirmelerini ya da yeni tıp fakülteleri açılması konusunda YÖK'ü devre dışı bırakacak düzenlemeler yapmalarını öneriyoruz."

Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) Üsküdar Başkanı Dr. Ahmet Seyfi Gözaydın da Türkiye'de her yüz bin kişiye 140 doktor düştüğünü hatırlatarak, "Oysa AB ülkelerinde bu rakam 280 civarında." değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de gelecek yıllarda doktora başvuru sayılarının da artacağını vurgulayan Gözaydın, hekim ihtiyacının daha da büyüyeceğini aktardı. Gözaydın, "Belli bir plan ve program çerçevesinde Anadolu'da tıp fakültesi bulunmayan illere yeni fakülteler açılabilir." dedi. Türkiye'de yaklaşık 100 bin hekim bulunurken, sağlık hizmetlerinin eksiksiz verilebilmesi için bu rakamın 200 bine çıkarılması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber