Diyanet'te Müfettişlik Kıdemi

Tüm Teftiş kurullarında; başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcılarının kıdemini belirlemek için belirli esaslar oluşturulmuştur. Üstad-çırak ilişkisini belirlemenin yanında torba kadrodan yararlanma ve başmüfettişliğe atanma gibi hususlara da etki eden "kıdem" hususu her kurumun Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde düzenlenmektedir. Diyanet İşleri Bakanlığı, Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde yer alan hükmü bugün değiştirmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİ HÜKÜM

Müfettiş Kıdemi

Madde 33- Müfettişlerin kıdemleri Teftiş Kuruluna girişteki önceliğe ve Kuruldaki hizmet sürelerine göre saptanır.

Müfettişlik kıdemine esas süreleri aynı olanlar için kıdem sırası; Müfettiş Yardımcıları açısından giriş sınavındaki, Müfettişler için, yeterlik sınavındaki başarı derecelerine göre tespit edilir.

Başmüfettişler arasındaki kıdem sırasının tespitinde Başmüfettişliğe atanma tarihi, aynı tarihte atananlar için Müfettişlik kıdemi, Müfettişlik kı­demi de aynı olanlar için yeterlik sınavındaki başarı derecesi esas alınır. Ancak, 28 inci madde de unvanları sayılanlardan muvafakatlarına binaen doğrudan Başmüfettişliğe atananların kıdem süresi atama tarihine göre tespit edilir.

YENİ HÜKÜM

"MADDE 33 ? Müfettişlerin kıdemleri aşağıdaki esaslara göre tespit edilir:

a) Teftiş Kuruluna giriş müfettiş yardımcılığına girişle başlar.

b) Müfettişlerin kıdemleri, Teftiş Kurulunda geçen fiili hizmet sürelerine göre tespit edilir.

c) Teftiş Kuruluna giriş tarihinin aynı olması halinde, Müfettiş Yardımcıları için giriş sınavındaki başarı derecesi; Müfettişler için yeterlik sınavındaki başarı derecesi; Başmüfettişler için Başmüfettişliğe ilk atanma tarihi, aynı tarihte atananlar için Müfettişlik kıdemi, Müfettişlik kıdemi de aynı olanlar için yeterlik sınavındaki başarı derecesi esas alınır.

d) Bilgilerini artırmak üzere dış memleketlere gönderilme, kurs, seminer ve benzeri geçici görevlendirme veya maaşlı izinli sayılma halleri müfettişlik kıdeminden sayılır.

e) Teftiş Kurulundaki görevinden nakil, istifa, emeklilik, müfettişlik sınavında başarılı olamama gibi sebeplerle ayrılan müfettiş veya müfettiş yardımcılarının tekrar Teftiş Kuruluna dönmeleri halinde, Kurul dışında geçen süreleri müfettişlik kıdeminden sayılmaz.

f) Herhangi bir sebeple başka bir göreve atanan müfettiş yardımcılarının tekrar sınav kazanarak müfettiş yardımcılığına dönmeleri halinde, daha önce müfettiş yardımcılığında geçen süreleri müfettişlik kıdeminden sayılmaz."

DEĞERLENDİRME

Yönetmelikte kıdeme esas olan "hizmet süresi" ifadesi "fiili hizmet sürelerine" olarak değiştirilmiştir.

Fiili hizmet süresinden ne anlaşılması gerektiği ise d, e ve f bentlerinde açıklanmıştır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber