Genelkurmay: Büyükanıt'ın görüşleri kişisel değil Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin görüşüdür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın dün akşam CNN TÜRK'te katıldığı programda Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'ın Kuzey Irak ile ilgili görüşlerini 'kişisel' diye nitelemesine bugün Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden yazılı bir cevap geldi:

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında şöyle denildi:

"Sayın Genelkurmay Başkanı'nın ABD ziyareti esnasında 16 Şubat 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında dile getirdiği hususların "Kişisel Görüşleri" olduğu şeklinde bazı basın-yayın organlarında haber ve yazılara yer verildiği görülmüştür.

Sayın Genelkurmay Başkanı'nın söz konusu basın toplantısında ifade ettiği görüşler, tabiî olarak kişisel olmayıp, Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin kurumsal görüşüdür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

ERDOĞAN, NE DEMİŞTİ?

CNN Türk'te dün gece yayınlanan Eğrisi Doğrusu programında Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kuzey Irak'taki liderlerle görüşmeyeceğine yönelik sözlerini ?Bu sözü kişisel düşünceleridir. Son sözü kurumsal olarak hükümet söyler. Kişiler kurumsal açıklama yaparsa, kaos meydana gelir'' demişti.

Erdoğan, askerlerin 1 Mart tezkeresi için "Keşke geçseydi" dediğini de savunarak "Temenni ederdik ki, onlar da o günlerde bunu dillendirebilselerdi çok daha iyi olurdu. Maalesef o gün oylamadan önce açıklama yapmadılar'' dedi.

"HİÇ GÖRÜŞMEM DENİR Mİ''

Erdoğan, şöyle konuşmuştu,

''Kişiler kişisel düşüncelerini açıklayabilir, O hiçbir zaman kurumun açıklaması olamaz. MGK bildirisinde diplomatik çalışmaların yoğunlaştırılmasına gerek görülmüştür. Büyük devlet diyeceksin, kalkıp 'hiç görüşmem' diyeceksin. Böyle şey olmuş mu? Görüşme yapma, masadan çekil. Netice alman mümkün mü? Görüşmem dediğin insanlara pasaport, gıda vermişsin.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber