'Doğal kaz olmayacağız' eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Ankara Demokratik Kent Konseyi'nin üyeleri, ''Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin doğalgaz politikalarını'' protesto etti.

Konsey üyeleri, Maltepe'deki EGO Genel Müdürlüğü önünde toplanarak, bilgi edinme hakkı çerçevesinde, ''doğalgazla ilgili gerçek rakamlara ulaşma'' isteğiyle dilekçe verdiler. Burada, ''Doğal Kaz Olmayacağız'' başlıklı basın bildirisini okuyan Konsey Sözcüsü Ayten Alkan, ''Ankara'nın, İstanbul ve İzmit ile birlikte doğalgazın en pahalı satıldığı kentlerden olduğunu'' savundu.

Ön ödemeli sayaç bedelinin 150 doları aşamayacağı yönünde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı olmasına rağmen belediyenin ısrarla kendi belirlediği fiyattan sayaç satmaya devam ettiğine işaret eden Alkan, şunları söyledi: ''Öğrenmek istiyoruz; EGO'ya doğalgazın metreküp başına maliyeti ve Ankaralılara satışta uygulanan kar marjı nedir? EGO ile Elektromed adlı şirket arasındaki hizmet alım ilişkisinin niteliği nedir? Düşük maliyetli ve insan sağlığına uygun ısınma, Avrupa Kehtli Hakları Bilgirgesi'nce tanınmış ve tanımlanmış olan, 'sağlıklı ve insan onuruna yaraşır barınma hakkı'nın yanı sıra 'erişilebilir, kapsamlı, kaliteli, düşük maliyetli mal ve hizmet sunumundan yararlanma hakkı' ile 'beden ve ruh sağlığının korunmasına yardımcı çevre ve koşullarda yaşama hakkı'nın da ayrılmaz bir parçasıdır. Oysa, bu şehirde ucuza ve sağlıklı ısınamıyoruz. Doğalgaz bizi ısıtmıyor, biz doğal kaz yerine konuyoruz.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber