KHK' ile 2'nci kez ihraç edilen Ürolog: Hastalarım mağdur oldu

YALOVA'da geçen yıl Soma maden faciasının yıldönümünde düzenlenen gösteride, Cumhurbaşkanı Erdo-ğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan, 22 Kasım 2016'da çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'yle (KHK) ihraç edilen Yalova Devlet Has-tanesi çalışanı üroloji uzmanı Dr. Bedri özbay, 28 Nisan'daki 689 sayılı KHK ile bir kez daha kamu hizmetinden uzaklaştırıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK' ile 2'nci kez ihraç edilen Ürolog: Hastalarım mağdur oldu

HABERTÜRK'e konuşan özbay, "Hakkımda dava açıldı. Geçen ekim ayında mahkemeden beraat çıktı. Geçen yıl mart ayında da Yalova Valiliği tarafından açığa alındım. Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri beni yüksek disiplin kuruluna sevk etti. Kasım ayında kurul ihraç kararı verdi. Çünkü 22 Kasım'daki KHK'da ismim vardı. Kurulun kararı beklenmedi. İdare mahkemesinde dava açtım. 28 Nisan'daki KHK ile ilgili meslektaşlarımın ismi var mı yok mu diye bakarken ikinci kez ismimi gördüm" dedi, isminin ikinci kez KHK'da yer almasının fıkra gibi olduğunu söyleyen Dr. özbay, şunları dedi:

"Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Hukuk Bürosu'ndan aldığım bilgiye göre, bu durum teknik bir hata nedeniyle yapılmış, özensizlik sonucu gözden kaçırılmış. Hukuki bir karşılığı yok. Kamu hastanelerinde görev yapamaya-cağım ancak özel hastanelerde görev yapmama engel teşkil eden bir durum değil."

'KANSERİ İLERLEMİŞ HASTALARIM VAR'

Meslekten atıldıktan sonra özel hastanelere başvurduğunu ancak herhangi bir gelişme olmadığını kaydeden özbay, tedavi süreci aksayan hastalarının bulunduğunu belirtti. Uzun süredir takip ettiği hastalarının mağdur olduğunu söy-leyen özbay, "Birçok mesane kanseri hastam vardı. Bazılarının evresi ilerlemişti. Tedavileri yanda kaldı. Hala bana soruyorlar, 'Beni beklemeyin' diyorum" dedi.

Öznur KARSLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber