Eczaneleri tıbbi hizmet alanı dışında tutan yürütmeye durdurma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2007 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Danıştay, Sağlık Tesislerinin Kiralama Karşılığı Yaptırılması ile Tesislerdeki Tıbbi Hizmet Alanları Dışındaki Hizmet Alanlarının İşletilmesi Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmeliğin, eczaneleri tıbbi hizmet alanı dışında sayan hükmünün yürütmesini durdurdu.

Danıştay 10. Dairesi, söz konusu yönetmeliğin 4. maddesinin, tıbbi hizmetler dışındaki alanları düzenleyen (ı) bendinde otopark, otel, banka şubesi, restoran, kafeterya, konferans ve kültür merkezi, internet ve iletişim merkezi, yaşlı bakım evi ve kreş gibi yerlerle birlikte sayılan "eczane" kelimesinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan davada, ilk aşamayı sonuçlandırdı.

Danıştay, bentteki "eczane" ibaresinin yürütmesini durdurdu.

Tüm Eczacı İşveren Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, söz konusu yönetmeliğin 4. maddesinin (ı) bendinde, tıbbi hizmet alanı dışındaki yerler arasında eczanelerin de sayıldığını belirterek, bunun hiçbir açıdan kabul edilebilir bir düzenleme olmadığını kaydetti.

Danıştay 10. Dairesinin kararını oy birliğiyle verdiğine dikkati çeken Saydan, Bakanlığın savunmasında da, "Dava konusu düzenlemenin değiştirileceği" yönünde ifade yer aldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber