Üniversitelilerin yarışı kanlı bitti: 3 ölü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte, Eskişehir yolu üzerinde aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada 3 öğrenci hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Yurdun çeşitli yerlerindeki kazalarda da 9 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ankara-Eskişehir karayolu Diyanet İşleri Başkanlığı önünde meydana gelen ilk kazada, Burak Tüfekçi'nin kullandığı 55 FB 045 plakalı otomobil, Emre Elma yönetimindeki 06 YES 049 plakalı araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan araç daha sonra karşı şeride geçerek Serdar Bozkurt'un idaresindeki 06 S 9139 plakalı araca ve Ahmet Arda'nın kullandığı 06 JR 349 plakalı otomobillere çarptı. Kaza sonucu İstanbul Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen Funda Serin (22) kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, Bilkent Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenilen Kağan Gürşen (21) ve Açelya Yumak (21) ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatlarını kaybetti. Yaralanan Burak Tüfekçi (21), Emre Elma (20) ve Çağlar Fırat (21) ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Burak Tüfekçi'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda tedavisine devam edildiği öğrenildi. Kaza esnasında aracın içinde sıkışan Serdar Bozkurt (29), Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Bozkurt'un tedavisi sürüyor.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, doğum gününden dönen gençler bir başka yere eğlenmeye gidiyordu. Emre Elma ile Burak Tüfekçi'nin kullandığı araçlar önce birbirlerine çarptı. Direksiyon hakimiyetini kayben Tüfekçi'nin aracı geçtiği karşı şeritte bir başka araç ile çarpıştı. Yaralılardan Emre Elma'nın, polise verdiği ifadesinde 60-70 kilometre hızla gittiklerini, ancak direksiyon hakimiyetlerini kaybederek birbirlerine çarptıklarını söylediği öğrenildi. Kazanın alkol sebebiyle çakmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Görgü şahitleri ise öğrencilerin bulunduğu 55 FB 045 ve 06 YES 049 plakalı otomobillerin aşırı süratli olduklarını iddia etti. Kaza sonrası yapılan incelemede aracın km ibresinin 140'ta takılıp kalması dikkat çekti. Ölen gençlerin cesetleri toprağa verilmek üzere aileleri tarafından alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber