Okulda cep telefonu için ''emanet parası''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'da Açık Öğretim Lisesi sınavına giren öğrencilerin, cep telefonlarını okul yönetimine 1 YTL karşılığı emanete bırakmaya zorlandıkları iddia edildi.

Cep telefonuyla sınav salonuna alınmayan öğrenciler, 2 oturum halinde yapılan sınavın sabah oturumuna girerken cep telefonlarının, okul yönetimi tarafından 1 YTL karşılığında emanete alındığını öne sürdü.

Birçok öğrencinin duruma tepki göstermesi üzerine sınavın öğlenden sonra devam eden bölümünde cep telefonları, yeniden ödenen 1 YTL karşılığında bu kez okul bahçesindeki okul kantinine bıraktırıldı. Duruma tepki gösteren öğrencilerden Ali Turhan (41), 5 dönemdir sınava girdiğini, parayla cep telefonunu emanete bırakma konusuyla ilk defa karşılaştığını söyledi.

Daha önce cep telefonunu salon görevlilerine bıraktığını belirten Turhan, şöyle dedi:

?Sınav öncesi sabah bize, 'cep telefonlarını 1 YTL karşılığında emanete bırakın' şeklinde anons edildi. Okuldaki yetkililer tarafından para toplanıyormuş. Parayı bizden alan kişi de kendisinin konuyla bir ilgisinin olmadığını söylüyor. Bize bir açıklama yapan yok. Üstelik makbuz vermediler.?

Sınava giren öğrencilerden Kamil Avcı ise ?emanet kirası? adı altında toplanan paranın nerede kullanılacağını bilmediklerini, gerekli mercilere başvuracağını söyledi. Görevlilere tepki gösterdiğinde ?Müdür bey böyle söyledi? cevabı aldığını belirten Avcı, parayı talep edenin okul komisyonu olduğunu öğrendiğini belirtti.

PARA OKUL AİLE BİRLİĞİNE TOPLANIYORMUŞ

Okul yetkilileri ise AA muhabirine yaptıkları açıklamada, paranın Okul Aile Birliği'ne toplandığını öne sürdü.

Herkese ayrı ayrı makbuz veremeyeceklerini, parayı Okul Aile Birliği'nin hesabına yatırdıktan sonra makbuz alabileceklerini öne süren yetkililer, ?Neden artık telefonları siz değil de okul kantini muhafaza ediyor?? sorusuna ise ?Şimdi bu şekilde yapmayı uygun bulduk? cevabını verdi.

İNCELEME BAŞLATILACAK

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise cep telefonlarının okula getirilmemesi ile ilgili bir yönetmeliğin bulunduğunu söyledi.

?Eğer okul yönetimi gerçekten böyle bir uygulama yapmışsa bu uygun görülmez? diyen Şahin, şunları kaydetti:

?Böyle bir şey varsa araştırma yaparız. Okul aile birliği, eğer kurallara uygun şekilde böyle bir şey yapıyorsa bu normal. Ancak okul yönetimi böyle bir yapıya girmişse normal değil. Ben bu konuda 'doğrudur, yanlıştır' demiyorum. Vatandaş her türlü şeyi söyleyebilir. 'Yalan' ya da 'doğru' diyemem. Bu iddiaları inceletmem gerekiyor. Çünkü inceletmeye muhtaç bir konu.?

Şahin, konuyla ilgili hemen bir inceleme başlattığını sözlerin ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber