TBMM'nin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mart ayına yoğun bir programla giren TBMM, Genel Kurul ve komisyonların gündemine alınan tasarı ve teklifleri görüşecek. Bu hafta Genel Kurul, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? nedeniyle özel oturumla toplanacak.

TBMM Genel Kurulu, 7 Mart Çarşamba günü, ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? nedeniyle özel oturumla toplanacak.

Genel Kurul, bu hafta, görüşmeleri yarım kalan tasarı ve tekliflerle başlayacak. 6 Mart Salı günü, ?Büyükşehir Belediye Kanunu, Belediye Kanunu, İl özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi?ni görüşecek. Havaalanlarında işyeri açma izni ve çalışma ruhsatı vermeye İstanbul ve Kocaeli'de büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde ise il özel idarelerinin yetkili olmasını düzenleyen teklifinin görüşmeleri, 4. maddeden devam edecek.

?İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkındaki Yasada Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı? da Genel Kurul gündeminin bir diğer konusu. Tasarı, vefat eden gazilerin eşlerinin ölmesi halinde çocuklarına maaşın intikalini, ayrıca gazilerin yararlanacağı kamu araçlarının özelleştirilmesi halinde kendilerine tanınan sosyal hakların aynen devamını öngörüyor.

7 Mart Çarşamba günü, ?Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Yasa Tasarısı? görüşülecek. Aynı gün, ?Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı? nın da görüşülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Meclis'e iade ettiği ve Sanayi Ticaret Komisyonu'nda görüşülerek benimsenen ?Türk Petrol Yasası? 8 Mart Perşembe günü Genel Kurul gündemine alındı. Aynı günün bir diğer gündem maddesi ise,?Kaçakçılıkla Mücadele Yasa Tasarısı? görüşülecek.

KOMİSYONLAR

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

Sağlık Komisyonu, 7 Mart Çarşamba günü, AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün, ?Uçucu Organik Bileşiklerin Zararlarının? önlenmesine yönelik kanun teklifi ele alınacak.

TBMM'de yeni oluşturulan, ?Türkçedeki bozulma ve yozlaşma? ile ?Küresel ısınma? araştırma komisyonları da çalışmalarına başlayacak.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 7 Mart Çarşamba günü, ?Dopingle Mücadele Yasa Tasarısı?nı ele alacak.

Dilekçe Komisyonu, 7 Mart Çarşamba günü, İLKSAN ile ilgili başvuruları görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber