Kadın rektör, eşinin intikamını aldı iddiası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Mart 2007 06:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Üniversitesi'nin eski rektörü Prof Dr. Baki Komsuoğlu'nun (61) adı, geçtiğimiz yıl sahte belgeler düzenleyerek ihaleye giren temizlik şirketinin soruşturma dosyasına karıştı. Dosya, soruşturma izni için Yüksek Öğretim Kurumu'na gönderilirken seçimle, eşinden boşalan rektörlük koltuğuna oturan Sezer Komsuoğlu (58), ?eşinin intikamını alıyor? iddialarının hedefi oldu. Komsuğlu'nun, eşinin başında bulunduğu Üniversite Komisyonu'nu şikayet ederek yargı yolunu açmak isteyen kişilerin ihaleye girişini engellediği öne sürüldü. Şartname verilmeyişini noter aracılığı ile tespit ettiren şirket yetkilileri daha sonra komisyon üyeleri tarafından görüşmek amacıyla üniversiteye çağrıldı. Üyelerin firma sahipleri ile yaptığı görüşme, ses kayıt cihazına takıldı. İlginç diyalogların yaşandığı konuşmaların CD'si, posta yoluyla AKŞAM'a ulaştırıldı.

FİRMA SAHİBİ İSYANDA

Her yıl üniversitenin düzenli olarak ihalesine katılan İztemsan ile Akıncılar temizlik şirketleri, ihaleye çağrılmadıklarını ve şartname istediklerinde verilmediğini iddia etti. Akıncılar Şirketi'nin Başkanı Caner Cimşit, üniversite yetkililerinin Kamu İhale Kurulu kararlarına karşı hareket ettiğini belirterek, ?Şartname talebimiz geri çevrildi. Noter aracılığı ile tespit yaptırdık. Bir sonraki gün konuşma talebiyle çağrıldık. Bize şartnamenin ancak rektör emri ile verilmeyeceği açık ve net bir biçimde beyan edildi. Konuşma sırasında şartname verildi. İhaleye girdik ve aldık. 1 ay sonra ?fiyat yüksek' diye ihalenin iptal edildiği bildirildi? dedi.

?BİLGİM YOK?

Rektör Sezer Komsuoğlu, ihalelerle bağlantısı olmadığını savundu: ?Sözü geçen firmalara şartname göndermemem sözkonusu olamaz. Böyle bir emir vermedim. Bilgim yok. Sadece daha önce ?Meltem' adlı bir firma hakkında bir soruşturma açıldığı yönünde duyumum var. Verilmeyecek hesabımız yok.?

?Firmalara memur hatası nedeniyle ihale davetiyesi gönderilmemiş? diyen Rektör Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Prof. Hasret Çomak ise ?Adı geçen firmalar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bizi tuzağa düşürmek istediler. Kamu İhale Kurulu bizi haklı buldu. İhaleyi iptal eden benim. Akıncılar firmasının Türkiye ortalamasının üstünde fiyat verdiğini anladık. Kanun gereği görevimizi ihmal etmemek için ihaleyi iptal ettik? dedi.

İhale iptal edilmişti

Kocaeli Üniversitesi'nin rektörlüğünü 2 dönem üst üste (8 yıl) Prof. Baki Komsuoğlu yürüttü. 2003 yılında temizlik ihalesine giren İztemsan firması üniversitenin temizlik işlerini aldı. 8 Mart 2005 gününe kadar düzenli bir şekilde yürüyen işler, üniversitedeki ?Hasta yönlendirme, temizlik ve hizmet alımı? ihalesine ?Meltem? adlı bir firmanın katılmasıyla bozuldu. İhaleyi kazanan firmanın incelenmesi için dilekçe veren İztemsan'ın başvurusunu dikkate alan yetkililer yaptıkları incelemede firmanın Şanlıurfa SSK Bölge Müdürlüğü'nden sahte ?Şirketin borcu yoktur? yazısı aldığını ortaya çıkardı. Meltem Gıda Temizlik Şirketi'nin komisyon üyelerini yanıltmaya çalıştığı iddia edilirken, ihaleyi kabul eden üniversite komisyonu hakkında da inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber