11 Mayıs 2017'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11 Mayıs 2017'den önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milano'da temaslarını sürdürecek, ardından Akdeniz İçin Birlik Parlamento Asamblesi Başkanlık Divanı Toplantısına katılmak üzere Roma'ya geçecek.

(Milano)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ve beraberindeki heyet ile JW Marriott Otel'de kahvaltıda bir araya gelecek.

(Ankara/08.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde düzenlenecek törene katılacak.

(Denizli/09.30)

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pullman Hotel'deki 2017 HIMMS Türkiye Sağlık Bilişimi Konferansı ve Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

3- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

(11.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ensar Vakfı'nın toplantısına katılacak.

(Ankara/19.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatı Bakanlar Toplantısına katılacak, basın toplantısı düzenleyecek, KEİ İş Forumu kapanış oturumuna iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-14.30)

3- TÜİK, mart ayına ilişkin sanayi ciro ve dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, Çelik ve Jagland, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Strazburg)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam-Idlib-Halep-Haseke)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkanlığında düzenlenecek Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00/14.30)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Salonu'nda Bursa il ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle buluşacak, Murat Hüdavendigar Uluslararası İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri Diploma Törenine katılacak.

(Bursa/15.00/17.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Maltepe Üniversitesindeki Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali açılış törenine katılacak.

- Avcı, Babilon Otel'deki Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesine iştirak edecek, Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaret edecek, Rize Kalesi restorasyon çalışmalarını inceleyecek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi gala yemeğinde yer alacak.

(İstanbul/09.30/Rize/15.00-18.30)

2- 9. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri açılışı, Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapılacak

(İstanbul/19.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'ne katılacak.

(İstanbul/11.30)

2- UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Manchester United-Celta Vigo ve Olympique Lyon-Ajax maçları oynanacak.

(Manchester/Lyon/22.05)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber