MEB küçülüyor taşra büyüyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Mart 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nda üst düzey yetkililerin sayısı ve bürokrasi azalıyor. Büyük şehirlerdeki il müdür yardımcılarının da sayısı artıyor. Son kararı Başbakanlık verecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, geçmişte neredeyse her lise türüne göre bir genel müdürlük kurulmuş olan merkez teşkilatında küçülmeye gidiyor. Yedi olan müsteşar yardımcısı sayısını 4'e, 16 olan genel müdür sayısını sekize ve 38'e çıkan birim sayısının ise 15'e indirilmesini içeren yasa tasarısı son karar için Başbakanlık'a gönderildi.

?HANTALLIK BİTİYOR'

BÜROKRASİYİ ciddi oranda azaltmayı hedefleyen küçülme hareketini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ?Bu hantal yapı kademeli olarak ortadan kaldırılacak' diye tanımlıyor. Bakanlıkta bürokrasiyi azaltacak olan küçültmeyle birçok genel müdürlük de ortadan kaldırılacak.

BAKANLIK küçülürken, taşrada ise büyüme hareketi var. İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürü M. Ata Özer'in 29 müdür yardımcısı ve 17 şube müdürü bulunuyor. İl Müdür yardımcısı ve şube müdürü sayısıyla İstanbul, büyük şehirler arasında 46 kişiyle liste başı oluyor. Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Bey Balta'nın yardımcıları ve şube müdürlerinin toplamı 36 olarak karşımıza çıkıyor. İzmir MEM Kamil Aydoğdu'nun şube müdürü ve müdür yardımcısı sayısı 18'de kalırken, büyük şehirler arasında kadrosu en dar kalan il oluyor. Antalya MEM Osman Nuri Gülay ve Adana Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülser'in şube müdürü ve il müdür yardımcısı sayıları 16'da kalıyor.

MÜDÜRÜNE GÖRE BÖLÜM

BAKANLIKTA bile 38 birim varken taşrada müdür yardımcısı ve şube müdürü sayısı artınca bu kez, yeni bölümler açılması ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bazı durumlarda ise bir bölümden iki müdür yardımcısı sorumlu tutuluyor. ?Özel Kurslar Bölümü', ?Özel Dershaneler Bölümü', ?Özel Okullar Bölümü' ve ?Özel Eğitim Hizmet Bölümü' gibi tek çatı altında olması gereken bölümler illerde dört ayrı müdür yardımcısının sorumluluğuna dağıtılıyor. Bu öyle bir hal alıyor ki ?Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtım Bölümü', ?Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Bölümü' ve ?Deprem İşleri Bölümü' gibi yeni bölümler oluşturuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber