Muhtar seçilen kadın sevinçten bayıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mart 2007 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta, Merkez Mahallesi muhtarlık seçimini 4 erkek aday arasından büyük bir oy farkıyla kazanan Seçim Müdürü Mürsel Uluçay'ın eşi Besra Uluçay, sevincinden baygınlık geçirdi.

Kent merkezinde son yıllarda nüfusun artması nedeniyle Ortakapı Mahallesi'nin ikiye bölünmesi uzun bir aradan sonra seçim heyecanını yeniden yaşattı. Ortakapı Mahallesi'nden ayrılan Merkez Mahallesi muhtarlık seçimi Ticaret Meslek Lisesi'nde yapıldı. Musa Demir, Akın Beyhanlı, Nürettin Savaş, Süleyman Bekil ve Besra Uluçay'ın aday olduğu seçim çekişmeli geçti. Toplam 2 bin 500 seçmeni bulunan Merkez Mahallesi'nde 8 sandıkta bin 421 oy kullanıldı. 8 oyun geçersiz sayıldığı kesin olmayan seçim sonuçlarına göre; Besra Uluçay 545, Musa Demir 408, Süleyman Bekil 250, Akın Beyhanlı 136, Nurettin Savaş 74 oy aldı.

En yakın takipçisi Musa Demir'e, 137 oy fark atarak muhtar olan Besra Uluçay'ın, sevincinden fenalık geçirmesi yürekli ağızlara getirdi. Besra Uluçay'ın Seçim Müdürü eşi Mürsel Uluçay, yakınları ve mahalleli bir yandan sevinç çığlıkları atarken diğer yandan da fenalık geçiren yeni muhtarın kendine gelmesi için uğraştı. Mahalleli bayram havasında zaferi kutlarken "En büyük muhtar bizim muhtar" şeklinde sloganlar attı. Muhtarlık bürosuna güçlükle gidebilen Besra Uluçay, su içtikten sonra kendine gelebildi.

3 çocuk annesi, ortaokul mezunu Besra Uluçay (41), "Oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarım 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesinde bütün kadınlara armağan olsun. Başarımı en çok kadınlara borçluyum. Çünkü en fazla onların oyunu aldım. Bundan böyle özellikle de kadınların sorunlarıyla ilgileneceğim" dedi. Mahalleli kadınlar da, "Doğunun uygar kenti Kars'ımızda bir bayan muhtar olması hepimizi sevindirdi. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde duygularını dile getirdi.

Kars Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Sultan Alp, 22'si merkez olmak üzere merkeze bağlı köylerle birlikte toplam 92 muhtarın olduğunu, bunların içinde ikisinin kadın olmasının herkesi sevindirdiğini söyledi. Alp, tüm ülkedeki kadınların yüzde 50'sinin her platforma yer almasının gerekli olduğunu savunarak, "Kadınlarımız milletvekili olsunlar, muhtar olsunlar, bakan olsunlar, başkan olsunlar. Çünkü bayanlarla gurur duyuyoruz. Onlarda bizim yarımız kadarlar. Kadınlar bizim zahmetimizi, eziyetimizi, canımızı her şeyimizi emanet ettiğimiz varlıklardır" diye konuştu.

Eşine sarılarak sevincini paylaşan Mürsel Uluçay, "Bu eşimin ve seçmenlerin başarısıdır. Mahallemize ve eşime hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra mahalleli kadınlar, Besra Uluçay'ı tebrik etmek için muhtarlık bürosuna akın etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber