Darbeciler olay gecesi kullanmak üzere mühimmat depoladılar

Kara Havacılık Komutanlıgına ait Kobra, Super Kobra ve Atak gibi taarruz helikopterleri ve biksi makineli tufek yerlestirilmis Skorsky, Cougar gibi helikopterlerle Ankara'yı kana bulayan darbecilerin, olay gecesi kullanmak üzere 800 adet 20 milimetrelik top mermisi ve 5 bin biksi muhimmatı depoladıkları belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2017 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeciler olay gecesi kullanmak üzere mühimmat depoladılar

- Kara Havacılık Komutanlıgına ait Kobra, Super Kobra ve Atak gibi taarruz helikopterleri ve bixi makineli tufek yerlestirilmis Skorsky, Cougar gibi helikopterlerle Ankara'yı kana bulayan darbecilerin, olay gecesi kullanmak üzere 800 adet 20 milimetre top mermisi ve 5 bin biksi muhimmatı depoladıkları belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Kara Havacılık Komutanlığındaki olaylara ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianameye göre, Kara Havacılık Komutanlığından kalkan helikopterlerle, Bestepe, Kızılay Genelkurmay Baskanlıgı civarı, Ankara Emniyet Mudurlugu, MİT Mustesarlıgı Yenimahalle yerleskesi, Oran'daki TRT binası civarı, Golbası Ozel Kuvvetler Komutanlıgı, Golbası Turksat yerleskesi gibi bolgelere bombalı saldırılarda bulunuldu.

Yine Kara Havacılık Komutanlıgına ait Skorsky, Cougar, UH-1 gibi genel maksat helikopterleriyle darbeci askerler operasyon merkezlerine sevk edildi, darbe girisiminde kullanılacak muhimmatlar tasındı, rehin alınan komutanlar Akıncı Üssü'ne götürüldü.

İddianame dosyasına giren 1. Kara Havacılık Alay Komutanlıgının 27 Ekim 2016 tarihli yazısında, 15 Temmuz 2016'da Alay Komutan Yardımcısı Halil Gül'un emriyle Muhimmat İkmal Astsubay Topcu Kıdemli Bascavus Murat Faruk Ilikci tarafından 800 adet 20 milimetre top mermisi ve 5 bin adet biksi muhimmatı teslim edildiğine ilişkin tutanağa yer verildi.

Tutanağa göre, şüphelilerden eski Alay Komutan Yardımcısı Kara Pilot Yarbay Halil Gül ve eski Taarruz Tabur Komutanı Kara Pilot Yarbay Ozcan Karacan tarafından, darbe girişimi günü saat 13.00 sıralarında, Muhimmat Ikmal Astsubay Topcu Kıdemli Bascavus Murat Fatih Ilikci cagrılarak hafta sonu Jandarma ile ortak gosteri tatbikatı yapılacagı, konunun acil oldugu söylendi.

Kısla envanterinde "beton delici muhimmat" olup olmadıgı sorulan İlikci'nin, mühimmat bulunmadığını söylemesi üzerine Gül ve Karacan bu kez, 20 milimetrelik top muhimmatının bulunup bulunmadıgını sordu. İlikci, ani gelisecek eskort gorevleri icin gecici muhimmat depolama konteynerinde 800 adet 20 milimetrelik top muhimmatının bulundugunu söyledi.

Alay Komutan Yardımcısı Halil Gül, 800 adet 20 mm top muhimmatının saat 16.00'da Teroristle Mucadele Harekat Bolgesi'nde gorevde olan Kara Pilot Binbası Fatih Tiftik'in odasına konulmasını emretti.

Halil Gul ayrıca, İlikci'ye Kara Havacılık Okul Kurs Tabur Komutanlıgı kursiyerlerinin 16 Temmuz 2016'de atısının oldugu ve durumun acil gelistigini belirterek, Alay Komutan Yardımcısı makam aracıyla giderek Zırhlı Birlikler Okul ve Egitim Tumen Komutanlıgı cephaneliginden 5 bin adet biksi muhimmatı alınması emrini verdi. Bu emir uzerine İlikci, Zırlı Birlikler Okul ve Egitim Tumen Komutanlıgı cephaneliginden 5 bin adet biksi muhimmatı alarak alaya getirdi.

Olay gecesi Zırhlı Birlikler Okul ve Egitim Tumen Komutanlıgında bulunan 1. Kara Havacılık Alay Komutanlıgı'na ait "IGLO cephaneligi"nin kilitleri kırılarak 2 bin 800 adet 20 milimetrelik top muhimmatının da calındıgı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber