İsim benzerliği, belediyeleri zor durumda bırakıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Hüyük ve Seydişehir ilçelerine bağlı Çavuş beldeleri, isim benzerliğinden dolayı zaman zaman sıkıntı yaşıyor. Belediyelerin ödenekleri bazen birbirine giderken, evraklarda da karışıklıklar yaşanıyor.

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, isim benzerliğinden dolayı yaşanan sıkıntıları anlatarak, ?Türkiye'de Çavuş ismini taşıyan sanıyorum 10'un üzerinde yerleşim birimi var. Konya dışındaki Çavuş beldeleri, bize herhangi bir sıkıntı olmuyor. Ancak, Seydişehir ilçesine bağlı Çavuş'la Hüyük ilçesine bağlı Çavuş isimlerindeki benzerlik nedeniyle, zaman zaman her iki beldede de karışıklıklar yaşanabiliyor? dedi.

Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Çavuşcugöl beldesinin de Çavuş ismini çağrıştırdığı için Konya'da, 'Çavuş' adının geçtiği 3 yerleşim biriminden birisi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, ?İsim benzerliğinden dolayı projelerimiz karışıyor, evraklarımız karışıyor. Hatta, ödeneklerimiz bile karışıyor. Hüyük Çavuş'a gelecek ödenek Seydişehir Çavuş'a gidebiliyor. Örneğin, geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapmış olduğumuz bir müracaat üzerine, 20 bin YTL'lik çevre düzenleme projesine ait ödeneğimiz, Seydişehir Çavuş belde belediyesinin hesabına yanlışlıkla aktarılmış. Yaptığımız müracaat üzerine, ertesi gün bu yanlışlık düzeltildi ve bakanlık parayı yeniden belediyemiz hesabına aktardı. Eğer Seydişehir Çavuş Belediyesi, hesabına yatırılan bu parayı bilmeyerek kullanmış olsaydı, ardından çeşitli sıkıntılar yaşanabilirdi. Bu tür sıkıntıları çok yaşıyoruz ve bu yaşananlar artık bölgemizde alışılmış bir vaka olarak görülüyor. Yine, her ay İller Bankası'ndan gelen cetvelimiz yanlışlıkla Seydişehir Çavuş'a, onlarınki bize gelebiliyor? şeklinde konuştu. Çiğdem, isim benzerliğinin belediyenin yanı sıra, beldelerde yürütülen PTT işlemlerinde de çeşitli sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

Öte yandan, isim benzerliğinden dolayı yaşanan karışıklıkların önlenmesi için ?Çavuş? adının önüne ?Baş? eklenmesi halinde bu sorunun çözüleceğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, ismini 'Başçavuş' olarak değiştirmeyi kabul eden belde, bu sorunu kökünden çözer önerisi getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber