Adana'da 3 FETÖ sanığına ev hapsi kararı

Adana'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski polis memuru 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2017 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 3 FETÖ sanığına ev hapsi kararı

Adana'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında, ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan haklarında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski polis memuru 4'ü tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklardan 3'ü ev hapsi kararıyla tahliye edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Emrah K, Yıldırım K, Mustafa K. ve Fatih Y. ile avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Servet Ş. ile Seyit A. duruşmaya katılmadı.

Mahkemede savunmasını veren Mustafa K, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmadığını, örgütün talimatları doğrultusunda hareket etmediğini ve illegal faaliyetlere katılmadığını söyledi.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirten Karagüllü, ''İmamoğlu ilçesinde komiser yardımcısı olarak görev yapmaktaydım. ByLock programını cep telefonuma yüklemedim ve kullanmadım. 15 Temmuz darbe sürecinde evdeydim ve hemen bağlı olduğumu birime giderek görevime başladım. Bu yapıya ait öğrenci yurdu veya evlerinde kalmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum.'' dedi.

Sanık Yıldırım K. ise 2003 yılında bu yapıya ait Işık Dershanesine gittiğini, bunun yalnızca eğitim ve öğretim amaçlı olduğunu ifade etti.

Bundan dolayı da çok pişman olduğunu söyleyen Yıldırım K. ''ByLock'u telefonuma yüklemedim ve kurmadım. Terör örgütünün sohbet toplantılarına katılmadım. Bu yapının hiyerarşik çerçevesinde bulunmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.'' ifadelerini kullandı.

Duruşmada savunması alınan diğer tutuklu sanıklarda üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraatlerini istedi.

Savunmaların ardından, tutuklu sanıklardan Yıldırım K, Fatih Y. ve Mustafa K'nın ev hapsi kararıyla tahliyesine, Emrah K'nın ise mevcut tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber