MEB Müsteşarı Birinci'ye soruşturma izni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci ve Personel Genel Müdürü Remzi Kaya hakkında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''soruşturma izni vermemesine'' ilişkin kararını kaldırdı.

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığının, 23 Ağustos 2005 tarihli ''Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimine'' ilişkin genelgesinin yürütmesi durdurulmasına rağmen atama yapmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla Birinci ve Kaya hakkında soruşturma açılması istendi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik ise bu kişiler hakkında soruşturma izni vermedi. Eğitim-Sen'in, Bakan Çelik'in kararına itiraz etmesi üzerine dosya, Danıştay 1. Dairesine geldi.

Daire, Çelik'in, Birinci ve Kaya hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin 9 Eylül 2006 tarihli kararını kaldırarak, dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yapacağı soruşturma sonucunda Birinci ve Kaya hakkında dava açabileceği gibi takipsizlik kararı da verebilecek.

-GEREKÇE-

Dairenin gerekçesinde, ''Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimine'' ilişkin genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Eğitim-Sen tarafından dava açıldığı ve Danıştay 2. Dairesinin genelgenin yürütmesini durdurduğu anımsatıldı.

Bu yargı kararının gereği olarak 21 Ağustos 2006'da seçme sınavı yapıldığı, ancak kararın tebliğinden önce tamamlanan atamaların bakanlıkça iptal edilmediği belirtilen gerekçede, seçme sınavı sonucunda yapılan 3 bin 702 atamanın, yürütmesi durdurulan genelge uyarınca yapılan 7 bin 533 atamadan sonra boş durumda olan kadrolara yönelik gerçekleştiği kaydedildi.

İlgili yönetmelik gereği yapılan 21 Ağustos 2006 tarihli sınav sonucu atanma talebinde bulunanlara, genelgeyle yapılan atamalardan sonra elde kalan sınırlı sayıda kadro için başvurma olanağı tanındığı ifade edilen gerekçede, bu nedenle ilgililere isnat edilen eylemin, haklarında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber