Kabineye, Meclis dışından kişiler girebilir

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Bakanlar Kuruluna, Meclis dışından atama yapılabileceğini yazdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2017 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabineye, Meclis dışından kişiler girebilir

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin'in yazısının ilgili bölümleri

Muhalefet partilerinin, CHP, MHP, HDP, hepsinin 15 Temmuz'dan bu yana söylediği "Hani FETÖ'nün siyasi ayağı?" sorusunun cevabı da bu süreçte verilebilir, bürokraside yargıda yapılmak isteyip yapılamayanlar da artık daha rahat yapılabilir.

Yeni dönemin alametifarikası olacak adımlar görebiliriz yakında.

Başbakanın "merhamet değil, adalet" sözü çok şey anlatıyor aslında; buzdağının su üstündeki ucu gibi. Yarı adalet vaadi, yarı tehdit içeriği var.

Erdoğan'ın genellemeci bir anlayış yerine iyiyi kötüden ayırt edici bir yaklaşımı artık tek başına başında olduğu yönetime hakim kılmasının zamanı geldi de geçiyor.

Bunu söylemekle birlikte asıl değişimin siyaset kurumunda olacağını görmemiz lazım.

Mesela bakanlar kurulunda değişikliklere gidilebileceği, Meclis dışından, belki Cumhurbaşkanlığı danışmanları arasından bazı isimlerin bakan olarak atanabileceği konuşuluyor.

Belediyeler bir gayya kuyusu. Belediyecilikten gelen Erdoğan'ın belediyelere nasıl neşter atacağı, parti içi yerel güç odaklarını nasıl disipline alacağı merak konusu...

Türkiye her bakımdan yeni bir döneme giriyor. Bu dönemin belirlenmesinde önümüzdeki altı ayın belirleyici olduğunu söyledi Erdoğan.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber