32 üniversite öğrencisi adliyeye sevk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 15:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 32 üniversite öğrencisi, yoğun güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayı'na getirildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir işyerine yapılan molotof kokteyli saldırının ardından Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerince 11 ayrı eve eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne üye oldukları belirtilen 3'ü kız toplam 32 öğrenci gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 4 gündür İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan öğrenciler, kelepçeli olarak yoğun güvenlik önlemleri altından 2 midibüs ve 1 minibüs ile önce Van Devlet Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Adalet Sarayı'na götürüldü.

Değişik tarihlerde düzenlenen yasadışı eylemlere katıldıkları için aranan kişiler oldukları belirtilen öğrencilerin evlerinde yapılan aramalarda ise yasadışı yayınlarla, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve örgütü simgeleyen bez parçaları ele geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber