'Hainlerin tiyatro oynamasına Türk adaleti izin vermeyecek'

AK Parti İstanbul Milletvekili Sarıkaya, "Bir tiyatro oynanmaya başlandı. Bu hainler ifadelerini değiştirerek bir tiyatro oynama arayışı içindeler. Bu tiyatronun oynanmasına eminiz ki Türk adaleti izin vermeyecek." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hainlerin tiyatro oynamasına Türk adaleti izin vermeyecek'

AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasını izlemek ve şehit yakınları ile gazilere destek vermek için, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Davaya ilişkin, gazetecilere açıklama yapan Sarıkaya, o kutsal günü her zaman hatırlamak ve onun arkasında durduklarını göstermek adına Türk milletinin vekilleri olarak, milletin davasını takip etmek üzere Silivri'de bulunduklarını söyledi.

"Hainler tiyatro oynama arayışı içinde"

Hainlerin Türk adaletinden gerekli cezayı aldığını görene kadar davaları takip edeceklerini anlatan Sarıkaya, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda görüyoruz ki burada bir tiyatro oynanmaya başlandı. Bu hainler ifadelerini değiştirerek, kameralarla ve diğer bütün teknolojik aygıtlarla tespit edilen hainliklerini, değişik şekillerde ifadelerini değiştirerek bir tiyatro oynama arayışı içindeler. Bu tiyatronun oynanmasına eminiz ki Türk adaleti izin vermeyecek. Çünkü bunların ne kadar sahtekar, ne kadar adi, ne kadar üçkağıtçı bir şekilde bunları planlayabildiklerini öğrettiler bize. Son zamanlarda oynamaya çalıştıkları bu büyük tiyatro oyununun da yüce Türk adaleti tarafından bozulacağına ve milletimizin beklediği gerekli cezalandırmanın kısa zamanda yapılacağına inancımız tam." dedi.

Külünk: Devletimizin bağımsızlığı teslim alınmak isteniyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ise duruşmaların bütününü takip ettiklerini, çünkü bunun bir istiklal mücadelesi olduğunu belirtti.

Mücadele bitmediğini, henüz örgütün görünen yüzünün açığa çıktığını ifade eden Külünk, şunları kaydetti:

"60 yıllık bir yapının, bir yıllık bir mücadele sürecinde devletin bütün organlarından temizlenmesini beklemesin kimse. Hadisenin asıl tehlikeli tarafı şu; Gülenizm denilen ideoloji üzerinden bu coğrafya topyekun küresel egemenlerin istediği noktaya getirilmek isteniyor. Devletimizin bağımsızlığı, Gülenizm ideolojisi üzerinden teslim alınmak isteniyor."

Turan: Kararlı mücadeleyle atlattık

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da davanın tarafı olduklarını belirterek, "İddianameler hazırlandı, mahkemeler kuruldu. Şimdi milletin karşısında, millete yeltendikleri işgal girişiminin hesabını verecekler. En adil şekilde hak ettikleri sonuca ulaşmalarını bekliyoruz." dedi.

Yargılamaların şahidi olacaklarını belirten Turan, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, milletimizin demokrasisine, özgürlüklerine, insan haklarına yapılmış bir darbe girişimidir. Türkiye'deki hür seçimleri, demokratik idareyi, milletin seçtiği hükümeti ortadan kaldırıp, yerine bir darbe hükümeti getirmeyi, bu ülkeyi düşmanlara teslim etmeyi arzu eden bir iradeydi. Millet olarak, Cumhurbaşkanımızın dirayetli önderliği, hükümetimizin sağlam duruşu, milletimizin liderlerinin arkasındaki kararlı mücadelesiyle bunu atlattık."

Milletvekilleri, açıklamalarının ardından duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna geçti.

Çiğdem Alyanak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber