Düzce'deki FETÖ davasında karar

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı nedeniyle kapatılan Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) eski yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2017 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Düzce'deki FETÖ davasında karar

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince, yeni inşa edilen salonda yapılan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen sanıklar savunmalarında, FETÖ silahlı terör örgütüyle bağlarının olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirinin kaldırılması ve yurt dışı yasaklarının devamına, tutuklu sanıklar Cengiz Aktürk, İbrahim Baydan ve Volkan Şahin'in tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyelerine, tutuklu sanıklar Halim Öksüz, Mehmet Mustafa Yumlutaş, Selim Erdoğmuş, Tufan Öztoprak ve Zekeriya Özdemir'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Ağustos'a erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Tüm Çalışanlar Derneğinde (TÜMÇEK) dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğü ileri sürüldü.

İddianamede, 8'i tutuklu 14 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istendi.

Ömer Ürer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber