Bunlara ne hutbe ne de fetva işliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Mart 2007 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir eşkıyasının trafikte yol verme yüzünden tartıştıkları İbrahim ve Soncay Doğan kardeşleri denize atarak boğulmalarına neden olması, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu çileden çıkarttı. Bardakoğlu, "Bunlara ne hutbe, ne fetva işliyor. Toplumsal cinnete sürükleniyoruz" dedi.

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, şehir eşkıyalarıyla ilgili olarak "Bunlara ne hutbe ne fetva işler. Bu canilere, Diyanet'in okuttuğu hutbeler, verdirttiği vaazlar, yayınladığı fetvalar ne yapsın" dedi. Bardakoğlu, Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

SUÇ VE CEZA DENGESİ

"Toplumsal bir cinnete doğru sürükleniyoruz. En küçük bir olayda, çevresine şiddet yayan bireylere dönüşüyoruz. Tüm bu gelişmeler kaygı verici bir boyuta yükseldi. Tüm bu süreci olumluya çevirmek için suç-ceza dengesini yeniden kurmamız gerekiyor. Suçluya, hak ettiğinden daha düşük bir ceza verilmesi, toplumun cezalandırılması demektir. Toplumumuz suçluya gerektiği ağırlıktaki cezanın verilmesini bekliyor. Suç ve suçun tanımında ve cezai yaptırımların uygulanmasında, suçlu kadar mağdurun da gözetilmesi zorunludur."

Bardakoğlu, Akdamar Kilisesi'nin 29 Mart'taki açılışına Kahire'deki "İslam İşleri Yüksek Konseyi Genel Konferansı'na katılacağı için gidemeyeceğini, başkan yardımcısı düzeyinde bir temsilin gerçekleşeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber