Emekli öğretmen fabrika kurdu, kadına sahip çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Mart 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenliği sırasında İstanbul'da kapı kapı dolaşıp gömlek satan Salih Yüce, memleketi Tokat'ta gömlek fabrikası kurdu. İstihdam edilen 150 işçinin tamamını kadınlar oluşturuyor.

Yüce Tekstil Dış Tic. şirketinin sahibi Salih Yüce, Tokat Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında 1 yıldır gömlek üretiyor. Günlük gömlek üretimi 1.100 adet. 4 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilen üretimin yarısı İngiltere, Fransa, Yunanistan ve İsveç'e ihraç ediliyor. İç piyasada ise Koton'a gömlek üretiliyor. Cirosu 200 bin Euro civarında. Salih Yüce'nin bugünlere gelmesi hiç kolay olmamış.

ÖĞLEYE KADAR DERS...

Sözü, ek bir işte çalışmanın Türkiye'de öğretmenlerin kaderi olduğunu düşünen 52 yaşındaki Yüce'ye bırakalım: "1972'de Tokat Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra Bitlis ve Tokat'ın Almus ilçesinin iki köyünde öğretmenlik yaptım. 1982'de İstanbul'a tayin oldum. Evli, bir çocuk babasıyım. Eşim rahatsızdı. İstanbul'da ekonomik zorluklara tek maaşla dayanamadığım için taksi şoförlüğü ve elimde poşet, omuzumda torba ile kapı kapı dolaşıp pazarlamacılık yaptım. Atölyesi olan amcamın oğlu Bektaş Yüce gömlek üretti, ben pazarladım. Öğleye kadar öğretmenlik yapıp derse giriyordum, öğleden sonra mağaza mağaza dolaşıp hatta devlet daireleri, bankalar, okullar gibi insanların yoğun olduğu yerlerde teşhir ve satış yaparak hayatımı kazanıyordum." Yaz aylarında okullar kapanınca otomobille Edirne'den Van'a il il dolaşıp satış yapan Yüce, daha sonra amca çocuğu ile Osmanbey'de mağaza açıp para kazandıklarını söyledi. Emekli olduktan sonra Tokat'a fabrika kuran ve amca çocuğu ile işi ayıran Yüce, "En büyük sorun insan kaynağı idi. Tarladan insanlar topladık. Alıp eğittik. Kalitede hiçbir sorun yok. İş yetiştiremiyoruz" diyor.

KÜNYE

Nüfus . . . . . . . . . . . . . . . . . . .828.027

Nüfus artış hızı/binde . . . . . . . . .14,08

Ortalama hane halkı büyüklüğü . . . .5,8

Okuryazarlık oranı/yüzde . . . . . . .85,68

İşsizlik oranı/yüzde . . . . . . . . . . . . .6,4

Kişi başı gelir/dolar . . . . . . . . . .1.370

Kişi başı mevduat/dolar . . . . . . . . .187

Kişi başı kredi/dolar . . . . . . . . . . . . .34

Kişi başı ithalat/dolar . . . . . . . . . . . . .-

Kişi başı ihracat/dolar . . . . . . . . . . . .4

100 kişi başına konut . . . . . . . . . . . .16

10 bin kişi başına otomobil . . . . . .494

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber