Opera sanatçılarını baraj suları yuttu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Mart 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Antalya'da baraj gölüne deniz bisikletiyle açılan 3 kadın opera sanatçısı, bisiklet alabora olunca akıntıya kapıldı. Ümran Doğan ve Gülruh Tokoğlu boğularak can verdi

Antalya Devlet Opera ve Balesi'ni yasa boğan elim kaza, önceki gün yaşandı. Koro sanatçısı 36 yaşındaki Gülruh Tokoğlu ile 39 yaşındaki Filiz Şamiloğlu ve suflöz-sunucu Ümran Özdoğan (40), Serik ilçesindeki Köprüçay Barajı kıyısındaki bir restoran yemek yedikten sonra, sahilde duran deniz bisikletine binerek açıldı. Tur atmaya başlayan 3 arkadaş, barajın ayaklarını görmek için şelaleye yaklaştı. Gülruh Tokoğlu'nun, ?Orası tehlikeli. Gitmeyelim? uyarısına rağmen ?Bir şey olmaz diyen? diğer arkadaşları bisikleti şelaleye sürdü. Ancak bisiklet, akıntıda bir anda alabora oldu. 3 kadın sanatçı suda sürüklenmeye başladı.

Restoran sahibi gözaltında

Bisikletin alabora olduğunu gören ve kadınların çığlığını duyan restoran işletmecileri yardıma koştu. Yüzme bilmeyen Ümran Özdoğan ve Gülruh Tokoğlu karaya çıkartıldı, ama ikisi de hayatını kaybetmişti. Yüzme bilen Şamiloğlu ise yaralı kurtarıldı. Bisikleti bulunduran Konikral Balık Restoranı'nın sahibi Kemal Gündoğdu gözaltına alındı.

?Uyardık ama dinlemediler'

Olaya şahit olan restoran sahipleri, ?Opera sanatçıları, sık sık gelip restoranlarda yemek yiyordu. Biz, deniz bisikletiyle baraja doğru gittiklerini görünce bağırıp uyarmaya çalıştık. Ama ısrarla şelaleye doğru gittiler. Bir anda barajın olduğu yerde alabora oldular. Hemen suya atlayıp yardıma koştuk.?

Üçü de başarılı sanatçılardı

Bekar olan üç sanatçı da 28 Mart'ta ?Ali Baba ve 40 Haramiler' operasında görev alacaktı. Ve üçü de geçen yıl sahneye konulan ?Carmen' operasında rol almıştı. Suflöz- sunucu Ümran Özdoğan, son olarak 7 Mart'taki Kadınlar Günü konserinde sunuculuk yapmıştı.

?Onlar yüzme bilmiyordu'

Kazadan yaralı kurtulan Filiz Şamiloğlu jandarmaya verdiği ifadede, su bisikletine izinsiz bindiklerini söyledi. Şoku atlatamayan ve bir süre sakinleştirilmeye çalışılan Şamiloğlu, ?Arkadaşlarla balık yemek için restorana gelmiştik. Yemeğimizi yedikten sonra barajda gezintiye çıktık. Bu sırada kimsenin haberi olmadan gördüğümüz bir su bisikletine bindik? dedi. Filiz Şamiloğlu, ANTDOB Müdürü Erdoğan Davran'a ise kazada yaşananları şöyle anlattı: ?Yüzme bilmeme rağmen su yüzüne çıkmayı başaramadım, hayatımdan ümidimi kesip kendimi bıraktığımda, su beni yukarıya çıkardı. Ümran karşı kıyıya çıkarıldığında hala yaşıyormuş. Ben de karşı kıyıya çıkmış olsaydım, kalp masajı yaparak belki onu kurtarabilirdim.?

BANA HAKLARINI HELAL ETMEYECEKLER!

Sanatçılar için Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törende viyolonsel sanatçısı Yeliz Kızılay da hayatını kaybeden Tokoğlu ve Özdoğan için bir parça seslendirdi. Kazadan sağ kurtulan Filiz Şamiloğlu ise sinir krizi geçirdi ve ?Bana haklarını helal etmeyecekler? diye ağladı. Gülruh Tokoğlu Ankara'da, Ümran Özdoğan ise İzmir'de toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber