Başkent'te yeşil otobüsler kaldırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da şehir içi toplu taşımacılıkta faaliyet gösteren yeşil ve çift katlı otobüslerin kaldırılmasına başlandığı, bu yıl sonuna kadar 454 otobüsün ruhsatının iptal edileceği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, yeşil ve çift katlı otobüslerin sözleşme sürelerinin 10 yıl olduğunu, bu süreyi dolduran otobüslerin çalışma sürelerinin, istense de uzatılamayacağını belirtti.

Gökçek, söz konusu otobüsler için hazırlanan İhale ve İşletme Şartnamesi'nin ''Taşımacılıktan Çıkartılma'' başlıklı 23. maddesinde, ''sözleşmenin sona ermesi halinde otomatikman taşımacılıktan çıkarılır'' mecburiyetinin getirildiğini hatırlattı.

Belediye istese bile 10 yıllık sözleşme süresini uzatma şansının kesinlikle olmadığını ifade eden Gökçek, ''Biz, bu taşıma işini ihale ederken 10 yıllığına ihale ettiğimizi açıkça belirttik. Bu, sözleşmede de açıkça mevcut'' dedi. Gökçek, şunları kaydetti:

''Keşke uzatabilme imkanım olsa da uzatsam. Yasal olarak benim böyle bir uzatma yetkim yok. Ben böyle bir şeyi uzattığım takdirde suçlu duruma düşerim. Eğer uzatırsam yarın benim hakkımda suç duyurusunda bulunulacak olursa, görevi kötüye kullanmadan, görevden alınmaya kadar bir süreç başlatılabilir. Dolayısıyla benim bunu uzatmak gibi bir durumum söz konusu olamaz.''

Bu işin başka tarafa çekilmesini istemediğini belirten Gökçek, ''Yetkim var da mı uzatmıyorum? Kesinlikle böyle bir yetkim yok. Bu, benimle ilgili bir şey değil, yasaların gerektirdiği bir şey. Kimse bize gönül koymasın. İnşallah bu esnaf için başka imkanlar bulunur. Ne tür bir yol buluruz, yardımcı oluruz; o konuda kafa yoruyoruz. Bunun araştırması içerisindeyiz. Ama yeşil ve çift katlı otobüslerin çalışma sürelerinin uzatılması yasal olarak mümkün değil'' dedi.

-YIL SONUNA KADAR 454 OTOBÜSÜN RUHSATI İPTAL EDİLECEK-

Açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünce 1997 yılında açık arttırma usulüyle çıkılan ihale sonucunda, 373 yeşil otobüs ile 95 çift katlı otobüsün, 41 ayrı hatta hizmet vermek üzere 10 yıllığına kiralandığı belirtilerek, bu kapsamda sözleşme tarihleri baz alınarak, 10 yıllık süreyi dolduran toplam 468 otobüsten 454 tanesinin çalışma ruhsatlarının bu yıl sonuna kadar, geri kalanların ruhsatlarının da 2008 yılı içinde iptal edileceği bildirildi.

Yeşil otobüslerle çift katlı otobüslerden boşalacak hatlarda şimdilik EGO tarafından yeni alınan ve doğal gazla çalışan otobüslerin sefer yapacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber