İÜ, İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı'nı kurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'a 'uzman' geliyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kentin tarihi, kültürü, ekonomisi, etnik yapısı ve sorunlarını incelemek ve bu alanda uzman yetiştirmek amacıyla İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalı kuruldu.

İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gökçen, yeni kurulan İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalının bu yıl ilk kez öğrenci almaya başladığını belirterek, anabilim dalının çok özel bir eğitim-öğretim faaliyetinde bulunacağını söyledi.

Bu dalın disiplinlerarası olması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Gökçen, burada İstanbul ile ilgili her alanda araştırmalar yapılabileceğini kaydetti.

Gökçen, ''Bu, İstanbul Üniversitesinin İstanbul'a karşı olan vefa borcunun gereğidir. Bu birimde, İstanbul'un ekonomisi, mimarisi, kültürü ve sanatı, trafik ve nüfus gibi sorunları ele alınacak, bu alanlarla ilgili dersler verilecektir'' dedi.

İstanbul Araştırmaları Anabilim Dalında öğrencilerin kendi eğilimlerine bağlı olarak istediği dersi seçebileceğini ifade eden Gökçen, ''İstanbul'un sorunlarıyla ilgili araştırmalar da yaparak, kent yöneticilerine önemli veriler sağlamış olacağız. Akademik olarak da bir veri tabanı oluşturulacak'' diye konuştu.

Gökçen, böyle bir birimin Türkiye için bir ilk olduğunu kaydederek, özellikle 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber