Başesgioğlu: 26 bin kişiyi kadroya alamadık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenlemenin, dünyadaki esnek çalışma yöntemine meydan okuma olduğunu belirterek, ?Popülizme kayma endişesinden dolayı 26 bin kişiyi kadroya alamadık? dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, geçici işçilere kadro verilmesini öngören 7 maddelik kanun tasarısının 5 maddesi kabul edildi.

Tasarı üzerinde soru ve eleştirileri yanıtlayan Başesgioğlu, kapsama alınan 218 bin 733 işçinin maliyetinin 897 milyon YTL olduğunu, kapsama alınmayan 26 bin işçinin kadroya alınması halinde bunun maliyetinin ise 507 milyon YTL olacağını bildirdi.

Kadro verilmesinde 6 ay çalışma şartının aranmasının objektif olmadığını belirten CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin, ?Neden 3-4 ay çalışanlar bu kapsama girmiyor?? sorusunu yanıtlayan Başesgioğlu, 1 ay çalışanı daimi kadroya almaları halinde, 2,5 milyon işsize ve taşeron işçilere de bu kadro talebinin olacağını söyledi.

Başesgioğlu, 507 milyon YTL'lik kaynağı efektif şekilde kullanılmasından sorumlu olduklarını ifade ederek, ?Siyaseten düşünsek, herkesi kadroya almak mümkün? dedi.

Bakan Başesgioğlu, 1-2 ay çalışan geçici işçilere kadro verilmesine, ?Bu kişilere iş veremeyiz, bankamatik memuru gibi olurlar? şeklinde karşı çıkıldığını kaydetti.

Tasarının, herkesi tatmin etmese de makul bir çözüm olduğunu dile getiren Başesgioğlu, herkesi memnun edecek bir formül bulamadıklarını vurguladı.

?ESNEK ÇALIŞMAYA MEYDAN OKUMA?

Başesgioğlu, Türkiye ve dünyada istihdam şekillerinin değiştiğini, ne kadar isteseler de tam istihdamın ortadan kalktığını ifade etti.

Bir kişinin, işe girdiği yerden emekli olma şansının azaldığına işaret eden Başesgioğlu, dışardan hizmet satın alma şeklindeki esnek çalışma istihdam şeklinin, gün geçtikçe geliştiğini söyledi. Başesgioğlu, ?Bu düzenleme, dünyadaki esnek çalışma yöntemine meydan okumadır? dedi.

Başesgioğlu, popülizme kayma endişesinden dolayı 26 bin kişiyi kadroya alamadıklarını belirtti.

Tasarının 1. maddesi üzerinde CHP ve ANAVATAN milletvekilleri 10 önerge verdi, ancak bu önergeler benimsenmedi.

Diğer maddeler üzerinde verilen önergelerin de reddedildiği tasarının 5 maddesi kabul edildi.

Tasarının görüşmelerine, verilen aranın ardından devam edilecek.

Bakan başesgioğlu'ndan 'geçici işçilere kadro verilmesine' özeleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenlemenin, dünyadaki esnek çalışma yöntemine meydan okuma olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, geçici işçilere kadro verilmesini öngören 7 maddelik kanun tasarısının 5 maddesi kabul edildi. Tasarı üzerinde soru ve eleştirileri yanıtlayan Başesgioğlu, kapsama alınan 218 bin 733 işçinin maliyetinin 897 milyon YTL olduğunu, kapsama alınmayan 26 bin işçinin kadroya alınması halinde bunun maliyetinin ise 507 milyon YTL olacağını bildirdi.

Kadro verilmesinde 6 ay çalışma şartının aranmasının objektif olmadığını belirten CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin, ''Neden 3-4 ay çalışanlar bu kapsama girmiyor?'' sorusunu yanıtlayan Başesgioğlu, 1 ay çalışanı daimi kadroya almaları halinde, 2,5 milyon işsize ve taşeron işçilere de bu kadro talebinin olacağını söyledi.

Başesgioğlu, 507 milyon YTL'lik kaynağı efektif şekilde kullanılmasından sorumlu olduklarını ifade ederek, ''Siyaseten düşünsek, herkesi kadroya almak mümkün'' dedi. Bakan Başesgioğlu, 1-2 ay çalışan geçici işçilere kadro verilmesine, ''Bu kişilere iş veremeyiz, bankamatik memuru gibi olurlar'' şeklinde karşı çıkıldığını kaydetti. Tasarının, herkesi tatmin etmese de makul bir çözüm olduğunu dile getiren Başesgioğlu, herkesi memnun edecek bir formül bulamadıklarını vurguladı.

''ESNEK ÇALIŞMAYA MEYDAN OKUMA''

Başesgioğlu, Türkiye ve dünyada istihdam şekillerinin değiştiğini, ne kadar isteseler de tam istihdamın ortadan kalktığını ifade etti. Bir kişinin, işe girdiği yerden emekli olma şansının azaldığına işaret eden Başesgioğlu, dışardan hizmet satın alma şeklindeki esnek çalışma istihdam şeklinin, gün geçtikçe geliştiğini söyledi. Başesgioğlu, ''Bu düzenleme, dünyadaki esnek çalışma yöntemine meydan okumadır'' dedi. Başesgioğlu, popülizme kayma endişesinden dolayı 26 bin kişiyi kadroya alamadıklarını belirtti. Tasarının 1. maddesi üzerinde CHP ve ANAVATAN milletvekilleri 10 önerge verdi, ancak bu önergeler benimsenmedi.

Diğer maddeler üzerinde verilen önergelerin de reddedildiği tasarının 5 maddesi kabul edildi. Tasarının görüşmelerine, verilen aranın ardından devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber