Trafik cezalarına af komisyonda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM İçişleri Komisyonu, 31 Aralık 2006 tarihinden önce plakalara yazılan ve 1 Ocak 2007 tarihinden sonra tebliğ edilen trafik cezalarının affedilmesini öngören kanunun teklifini alt komisyona sevk etti.

Teklif sahibi AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, son üç yılda 6 milyon 818 bin 763 kez plakalara ceza yazıldığını bildirerek, bu cezaların büyük bir bölümünün vatandaşlara tebliğ edilmediğini söyledi. Kacır, trafik polislerinin müdahale etmesi gerektiği durumlarda bile uzaktan plakaya ceza yazmayı tercih ettiklerini savunarak, ?cezalar tebliğ edilmediği için vatandaş, arabasını satarken binlerce liralık ceza ile karşılaşıyor? dedi. Kacır, teklifin, tebligatın 30 günde yapılmasını da zorunlu kıldığını ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanı Mehmet Naldöğen de Maliye Bakanlığının ödenekleri açmadığı için tebligatların yapılamadığını söyledi. Naldöğen, tebligat için 30 günlük süre getirilmesi durumunda vatandaşların ?Maliye nasıl olsa ödenekleri üç ayda açmıyor? gerekçesiyle trafik ihlallerini artıracağını öne sürdü.

MİLLETVEKİLLERİ DE ŞİKAYETÇİ

AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, bir arkadaşının, arabasını satarken 10 bin YTL trafik cezası ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Nurettin Sözen, İstanbul'dan Ankara'ya hiç gelmeyen arabasına, Ankara'da trafik cezası yazıldığını anlattı. Sözen, konuyu mahkemeye götürmesine rağmen sonuç alamadığını ve cezayı ödemek zorunda kaldığını ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ise arabasını satarken 1800 YTL trafik cezası olduğunu öğrendiğini, kendisine hiç bir tebligat yapılmadığını anlattı.

AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun ise arabasını satarken 2 bin YTL trafik cezası ödediğini bildirdi. Uzun, cezaları hak ettiğini belirterek, ?bu ülkede insanlar kurallara uymadıklarında bunun cezası olduğunu öğrenmeli? diye konuştu.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu da polislerin plakaya ceza yazarken araçları dijital araçlarla görüntülemesini önerdi.

Görüşmelerin ardından verilen bir önergeyle teklifin alt komisyona sevk edilmesi kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber