Diyanet Mortgage'ı görüşüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Din İşleri Yüksek Kurulu, mortgage sistemiyle ev alma konusunu ele alıyor, konuyu tartışıyorlar. Kurul, gereken açıklamaları yapacak ve halkımızı bilgilendirecektir'' dedi.

İl müftülerinin katılımıyla yapılacak kurum içi değerlendirme toplantısı için İzmir'e gelen Prof. Dr. Bardakoğlu, İzmir Vali Vekili Celalettin Eran'ı makamında ziyaret etti.

Her yıl iki kez Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileriyle müftülerin bir araya geldiğini belirten Bardakoğlu, projeleri tartıştıklarını, geçen 6 ayı değerlendirerek daha sonra neler yapılabileceğini görüştüklerini kaydetti.

''Milletimizin birliği, dirliği için, insanların gönüllerinde huzuru, ailesinde huzuru, milletimizin huzurlu olması için din görevlileri olarak ne yapabiliriz bunları tartışacağız'' diyen Bardakoğlu, 3 gün boyunca kurumsal çalışma programı üzerinde yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

-CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI-

Gazetecilerin bugün bir gazetede yer alan ''cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği'' haberiyle ilgili soru üzerine Bardakoğlu, ''Öyle bir şey yok. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Bizim konumuz din ve diyanet'' yanıtını verdi.

Bardakoğlu, tutsat (mortgage) sistemiyle ev almayla ilgili bir soruyu ise ''Din İşleri Yüksek Kurulu, mortgage sistemiyle ev alma konusunu ele alıyor, konuyu tartışıyorlar. Bu tip konular Din İşleri Yüksek Kuruluna verilmiştir. Kurul, gereken açıklamaları yapacak ve halkımızı bilgilendirecektir'' diye yanıtladı.

Bardakoğlu, Vali Vekili Eran'a, Diyanet İşleri Başkanlığının son yayınlarından kitap hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber