Sahte evrakla sahte seçmen kaydı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Mart 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Türkkuyusu Mahalle Muhtarı Bahattin Aşkın'ın mühür ve imzasını taklit ederek, 28 kişiyi seçmen listelerine kayıt ettirdikleri iddia edilen CHP üyeleri Tülay Güldamla ve Mehmet Ali Tezer hakkında soruşturma başlatıldı.

Bodrum İlçe Seçim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Türkoğlu, seçmen kayıtlarının son günü olan 1 Mart 2007 tarinde, Türkkuyusu Mahallesi'nden bir çok kişinin kayıt için gönderilmesi üzerine şüphelendi. Türkoğlu, kayıt olmak için gelen kişilerden bilgisi olup, olmadığını öğrenmek için Muhtar Bahattin Aşkın'ı aradı. Aşkın, seçim listesine kayıtları yapılan kişilerle ilgili İlçe Seçim Kurulu'na hiçbir evrak göndermediğini, bu konuda bilgisi de olmadığını söyledi. Aşkın, savcılığa şikayette bulundu. Bunun üzerine, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Polisin yaptığı araştırmada, evrakın Bodrum'da serbest muhasebecilik yapan CHP İlçe Teşkilatı üyesi 54 yaşındaki Tülay Güldamla tarafından partiye getirildiğini, daha sonra da İlçe Seçim Kurulu'na götürdüğünü belirlendi. İfadesine başvuralan Güldamla, evrakı muhtarlıktan alarak, partiye getirdiğini, oradan da Mehmet Ali Tezer'in İlçe Seçim Kurulu'na teslim ettiğini söyledi. Güldamla ve Tezer, polis ve savcılıktaki ifadelerinde, evraktaki sahte imza ve mühür konusunda bilgileri olmadığını ileri sürerek, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddeddi.

İMZA VE MÜHÜRLER SAHTE

Türkkuyusu Mahallesi Muhtarı Bahattin Aşkın, İlçe Seçim Kurulu'ndan aranıp, olaydan haberi olunca çok şaşırdığını dile getirdi. Aşkın,

?Savcılığa verdiğim ifadede, evraktaki imza ve mühürlerin sahte olduğunu söyledim. Bu evrak, kesinlikle tarafımdan düzenlenmedi. Yapılan incelemede, seçmen listesine kaydedilen 28 kişinin de, bu mahallede oturmadığını saptadık? dedi.

Aşkın'ın avukatı Mehmet Türkoğlu ise, ?İlçe Seçim Kurulu'nda fark edilen ?Evrakta sahtecilik' suçundan Tülay Güldamla ve Mehmet Ali Tezer'in ifadeleri alındı. Yasalarımıza göre, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmayı gerektiren bir suç. Resmi evrak üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, gerekli yasal işlemler yapılacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber