'W' sıkıntısı aşılmaya çalışılıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Mart 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlaması için DTP tarafından Diyarbakır Valiliği'ne yapılan başvuru, dilekçede 'w' harfi kullanılarak 'Newroz' yazılması ve eksik belgeler nedeniyle iade edildi.

Nevruz Tertip Komitesi Başkanı ve DTP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sormaz, bazı kesimlerin Nevruz kutlamalarını germek istediğini savunarak, "Nevruz'u barışçıl bir şekilde kutlayacağız. 12 Mart'ta Diyarbakır Valiliği'ne müracaat yaptık. Türkçede olmayan ve Nevruz kelimesinde bulunan ve dilekçemizde kullandığımız 'w' yüzünden sıkıntı yaşadık. Bazı eksik evrakların tamamlanması ve 'w krizi'nin aşılması için dosyayı iade ettiler. Sorunu gidermeye çalışıyoruz. Tertip komitesi olarak her türlü önlemi almaya çalışacağız. Ancak büyük bir gerilim çıkması durumunda görevlilerimiz bunlarla baş edemeyebilir" dedi.

Komitede 2 bin 500 kişi

DTP Diyarbakır İl Başkanvekili Musa Farisoğlu ise, Nevruz kutlamaları için tertip komitesinin toplam 2 bin 500 kişiyi görevlendireceğini belirterek, "1 milyon kişinin alana gelmesini hedefliyoruz. Kürt sorununun demokratik esaslara göre çözümü ve son günlerde gündeme gelen halkın hassasiyetleriyle ilgili mesajlar verilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber