Bakan Çelik'ten öğrencilere AKP propagandası

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Mart 2007 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin ve öğretmenlerin bulunduğu bir toplantıda AKP propagandası yaptı. Hatay'daki yabancılara satılan arsa kontenjanının AKP'den önce dolduğunu belirten Çelik, "AKP döneminde KKTC ekonomik alanda ilerledi" dedi. Çelik öğrenci ve öğretmenlere solcuların 'şaşkınlık içinde' olduğunu da anlattı.

Çelik, dün Hilton Otel'de Ankara Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen 'Küreselleşme ve Eğitim' konulu konferansta öğrencilere seslendi. Küreselleşme sürecinin dünyayı küçük bir köy haline getirdiğini belirten Çelik, küreselleşmeye karşı 'reddedici tavır takınanları' eleştirdi.

Çelik, küreselleşmeyi kabullenmeyen anlayışı Ağrı'da, Erzurum'da -30 derecede yaşayan bir insanın "Kahrolsun soğuk" demesine benzeterek, "Kahrolsun soğuk sloganı sizi üşümekten alı mı koyacak. Bunun yerine tedbir almalısınız" dedi. Çelik, solcuları şöyle hedef aldı: "İstemezükçü bir anlayışla dünyada, AB'de yerinizi alamazsınız. Biz muz cumhuriyeti değiliz. Özelleştirme ihalelerine yabancı sermayenin gelip girmesine karşı çıkılıyor. Küreselleşmeye karşı özellikle Türk solu büyük bir şaşkınlık içinde. Yola enternasyonal şarkılarla başladılar sığ bir ulusalcılıkta karar verdiler. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum."

Yüce Koleji ve Yüce Fen Lisesi'nden yaşları 13-17 arasında yaklaşık 40 öğrencinin ve öğretmenlerinin bulunduğu dinleyicilere seslenen Bakan Çelik, yabancılara toprak satışı ve Kıbrıs konusunda da AKP hükümetinin politikalarını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber