Promosyonlar yargıya taşındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2007 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, sağlık çalışanlarının maaşları karşılığında kurumların bankalardan aldığı promosyon paralarının çalışanlara ödenmesi için girişimde bulundu.

Sendika yetkilileri, Sağlık Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına müracaatları sonucunda konuyla ilgili aldıkları yazılarla bazı illerde promosyonlar çalışanlara ödendiğini öğrendiklerini ve bu promosyonların bütün kurumlarda çalışanlara ödenebilmesi için Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açtıklarını dile getirdi.

Açılan davada Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nün 23.11.2006 tarihinde Türkiye Ekonomi Bankası Kocaeli Şubesi ile yaptığı maaş ödemeleri sözleşmesi ve eki protokolün yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Bu talebin gerekçeleri ise dava dilekçesinde özetle şu şekilde ifade edildi:

1. Promosyon paraları, personelin maaşları karşılığı alındığından yüzde ellisinin personele ödenmesi hukuka aykırıdır. Tamamı personele ödenmelidir. Ayrıca personele ödenen yüzde 50'lik kısmın da kredi kartı puanı olarak ödenmesi durumu ise, personeli isteği dışında kredi kartı almaya zorlamaktadır.

2. Promosyon paralarının ne şekilde kullanılacağına dair henüz bir mevzuat bulunmamasına rağmen, genel görüş promosyon paralarının personele ödenmesi yönündedir. Sağlık Bakanlığının konuyla ilgili yazıları da bunu göstermektedir.

DAVA ÇALIŞANLAR LEHİNE SONUÇLANIRSA EMSAL TEŞKİL EDECEK

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin açtığı dava sağlık çalışanları lehine sonuçlanırsa, emsal teşkil edecek. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, davanın lehlerine sonuçlanması durumunda Sağlık Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına müracaat edeceklerini kaydetti. Kahveci ?Mahkeme kararlarını emsal göstererek ilgili Bakanlıklardan promosyon paralarının personele ödenmesi noktasında gerekli yasal düzenlemeyi yapmasını isteyeceğiz. Yasal düzenleme yapılmaması durumunda kazanılan davayı emsal göstererek bundan sonraki bütün promosyon işlemlerini dava edeceğimizi, kamunun yargılama giderleri ve faizler dolayısıyla zarara uğrayacağını da hatırlatacağız. Bu noktadan sonra gerekli düzenlemenin yapılacağını düşünüyoruz. Ancak düzenleme yapılmazsa, bütün maaş protokollerini yargıya taşıyarak, sağlık çalışanlarının haklarını savunacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber