Ülkeyi yasa boğan Türk öğretmen için, Kazakistan'dan özel uçak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazakistan'da yakalandığı hastalık sonucu hayatını kaybeden genç öğretmeni, Burhaniye'de sevenleri son yolculuğuna uğurladı.

1994 yılında Kazakistan'daki yeni açılan Türk okullarında İngilizce bilgisayar öğretmenliği yapan, dokuz yıllık evli ve iki erkek, bir kız çocuk babası Hüseyin Demirtaş (34), iki ay önce yakalandığı şeker hastalığı süresince gördüğü tedavilere rağmen aniden girdiği şeker koması sonucu hayatını kaybetti.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Koca Cami'de öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Kazakistan'daki ve Türkiye'deki arkadaşları ve dostları da katıldı. Janbul eyaletindeki bir kargo firması, tarifeli sefer uçuşları harici Demirtaş için ücret almadan cenazesini Türkiye'ye getirdi.

Cenazeye gelemeyen öğrencileri ise hatıra olarak Kazakistan'dan bir kutu içinde toprak gönderdi. Cenazeye katılanları Burhaniye sokakları almadı. Kazakistan Janbul Kazak Türk Erkek Lisesi Müdürü Alaattin Aslan, "Arkadaşları ve öğrencileri tarafından sevilen ve sayılan Hüseyin Bey, iki ay önce yakalandığı şeker hastalığı süresinde Janbul eyaletindeki devlet hastanesinde gördüğü tedavilere rağmen şeker koması sonucu yaşamını yitirdi. Her yerde sevilen bir öğretmendi. 14 yıl boyunca kimseyi kırmadı, incitmedi, yardım etti. Herkesin başı sağolsun." dedi.

Hüseyin Demirtaş'ın kayınbabası İbrahim Güçlü de, "Her yönüyle iyi bir insandı. Yemez yedirir, giymez giydirir, herkese yardım ederdi. Bana da kendi babası gibi hürmet ederdi." diye konuştu.

Cenaze namazından sonra omuzlar üstünde son yolculuğuna uğurlanan Demirtaş, Burhaniye Geriş Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, Kalkım Belediye Başkanı Nejdet Gökhan, Kazakistan Türk okullarında görev yapan müdürler ve öğretmenler, Edremit Körfezi'ndeki arkadaşları, dostları, yakın akrabaları ve diğer sevenleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber