Diyanet'ten MEB'e kaç personel geçti?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 15:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, AKP iktidarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna geçen personel sayısını sordu.

Mustafa Gazalcı, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Gazalcı, 28 Kasım 2002 tarihinden 2007 tarihine kadar, Milli Eğitim Bakanlığı bakanlık birimlerinde görev yapan her aşamadaki yöneticilerden, il, ilçe milli eğitim müdürlüklerinden kaç eğitim yöneticisinin görevden alındığını, bunların kaçının mahkeme kararıyla geriye döndüğünü, dönenlere ne kadar tazminat ödendiğini sordu.

Aynı tarihler içerisinde Diyanet İşleri Bakanlığı kadrosundan Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına geçen personel sayısıyla bunların kaçının yönetici kaçının öğretmen olarak görevlendirildiğine ilişkin rakamların da açıklanmasını isteyen Gazalcı, önergesinde yer verdiği diğer bir soruyla "MEB'in merkez ve dış birimlerinde vekâlet ve geçici görev ve görevlendirmeyle görev yapan yöneticilerin unvan ve sayısı ile bunların kaçının 6 aylık süreyi geçirdi" dedi. Gazalcı, 6 aylık süreyi geçirenlerin asıl olarak niçin atanmadıklarını da sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber