TOKİ yönetmeliği'ne Danıştay'dan durdurma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 10'uncu Dairesi, TMMOB Mimarlar Odası'nın açtığı davada ?Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Aynî Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği?nin bir çok maddesinin yürürlüğünü durdurdu.

Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada, Danıştay 10'uncu Dairesi'nin TOKİ İhale Yönetmeliği'nin birçok maddesinin yürürlüğünü durdurnduğu bildirildi. Açıklamada, Danıştay kararında, ihalelerde açıklık, tarafsızlık, rekabet ve uygun bedel ilkelerinin gerçekleşebilmesi için ihale sürecinin belirgin olması gerektiğinin vurgulanmasına dikkat çekilerek, ?Mimarlar Odası, hazineye ait binlerce arsa ve araziyi ?toplu konut üretmek amacıyla? devralan Toplu Konut İdaresinin bu taşınmazlarla ilgili her türlü tasarrufunun kamu yararı ve hukuk devleti ilkesi çerçevesinde gerçekleştirilmesi amacıyla, yeni düzenleme ve uygulamaları da bu davada ileri sürdüğümüz hukuka aykırılık sebepleri yönünden incelemeyi sürdürecektir? denildi.

Açıklamada, Danıştay 10'uncu Dairesi'nin TOKİ İhale Yönetmeliği'nin ?İhaleye katılamayacaklar? başlıklı 7'inci maddesinin 1/d fıkrası, ?Tahmin edilen bedel? başlıklı 10'uncu maddesi, ?Tahmin edilen gelir? başlıklı 11.maddesinin 2'inci cümlesi, ?Onay belgesi? başlıklı 12'inci maddesinde geçen bazı ibareler, ?İhalenin duyurulması? başlıklı 15'inci maddesinin 1'inci ve 2'inci fıkrasında geçen "teminat alınması gerekiyorsa? ibaresi, ?Geçici teminat? başlıklı 16'ıncı maddesi, ?Uygun bedelin tespiti? başlıklı 19'uncu maddesinin 2'inci cümlesi, ?Arsa satışı gelir paylaşımı dışındaki işlerde uygulanacak usuller? başlıklı 25'inci maddesinin 1'inci fıkrası ile (a), (b), (c), (ç), (d), (f), (g), (ğ), (ı) ve (j) bentleri , ?Arsa satışı gelir paylaşımı ihalelerinde uygulanacak usul? başlıklı 26'ıncı maddesinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber