Başarılı vali Trabzon'da göreve başladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Mart 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'a yeni atanan Sakarya eski Valisi Nuri Okutan, Trabzon'a gelerek görevine başladı. Trabzon'a hizmet etmek için geldiğini belirten Okutan, "Kimsenin yanında ve gölgesinde olmayıp, vatandaşın yanında olacağım ve adil bir hizmet anlayışı sergileyeceğim." dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in valiler kararnamesini onaylamasının ardından Trabzon'a atanan Sakarya Valisi Nuri Okutan bugün Trabzon'a gelerek görevine başladı.

Eşi Demet, çocukları Reyhan Sena ve Ahmet Alp ile Trabzon'a gelen Okutan'ı havalimanında Vali Vekili Vural Demirtaş, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve çok sayıda daire amiri karşıladı. Daha sonra Trabzon Valiliği'ne hareket eden Okutan için valilik önünde de karşılama töreni düzenlendi.

Vali yardımcıları, daire amirleri ve kaymakamlar tarafından karşılanan Okutan, etrafta toplanan vatandaşların arasına girerek kendileriyle bir süre sohbet etti. Koltuğunda kısa bir süre oturan Okutan, Valilik B Toplantı Salonu'nda basın mensuplarının karşısına çıkarak Trabzon'da görev yapacağı süre içindeki hizmet modelini anlattı.

Daha önceden görev yaptığı yerlerde olduğu gibi burada da başının dik, Trabzon'un bir evladı olarak ayrılmak istediğini belirten Okutan, "Trabzon'a gelmekten çok heyecanlıyım. Bu şehrin Türkiye ve dünya için önemli bir değeri var. Burada vali olarak görev yapmak onur ve gurur verici, aynı zamanda heyecan verici bir durum. İnşallah hep birlikte bu işin üstesinden geliriz." dedi.

Trabzon Valiliği'nin 16. görev yeri olduğunu ve valilerin elinde büyülü değnek olmadığını ifade eden Okutan şöyle konuştu: "Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'nde görev yaptığım sırada yılın idarecisi seçilmiştim. Oradaki başarı da Kelkit halkı ile birlikte gelmişti. Daha sonra Siirt Valiliği görevimde öne çıkacak projeler gerçekleştirdik. Oradan da halkın teveccühünü kazanarak ayrıldım. Sakarya'da önemli işler yaptık. İnşallah burada da hep birlikte Trabzon'un değerlerini ön plana çıkartarak iyi işler yapacağız." Okutan, Trabzon'a atamasının gerçekleşmesinin ardından Trabzon hakkında bilgiler topladığını, esas bilgiyi burada, bizzat yaşayarak alacaklarını söyledi.

"Trabzonlular'ın beni kendi evladı gibi aralarına almalarını istiyorum" diyen Okutan, "Trabzon'un güzel yüzünü dünyaya yansıtmak istiyorum. Umuyorum ki heyecanım ve beklentilerim çok yüksek. Hiçbir şahsın özel olarak yanında olmadım. Hizmet olarak hep vatandaşın yanında oldum. Adil bir hizmet anlayışı sergileyeceğiz. Vatandaş her zaman haklıdır. Mesai arkadaşlarım da vatandaşın hizmetinde olmalı. Herkesle diyalog içinde olacağız. Kimsenin yanında ve gölgesinde olmayacağız." dedi.

İnsanların zaman zaman yanlış yapabileceğini de kaydenen Okutan, "Burada esas olan iyi niyetli çalışmaktır. Biz de bu niyeti taşıyarak vatandaşımızın gece-gündüz hizmetinde olacağız. Mesai arkadaşlarım da bu düşüncede olmalı. Hizmet için bir çıta koyacağız. Hızımıza yetişenleri başımızın tacı yapacağız. Eksiklik olursa eleman takviyesi yapacağız. Yeter ki vatandaşın hizmeti görülsün." diye konuştu.

Ayrıca Okutan; şahit, gazi, dul ve yetimlerin babası olarak anılmayı çok arzu ettiğini ve bu konuda çok iddialı olduğunu, Trabzon halkının yanında olması durumunda en iyi hizmeti yapacakları sözünü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber