İlahiyat öğrencileri Ürdün yolcusu

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İlahiyat Fakültesi, hazırlık bölümünü başarıyla tamamlayan 10 öğrenciyi Arapça eğitimi için Ürdün'e gönderecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Temmuz 2017 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlahiyat öğrencileri Ürdün yolcusu

PAÜ İlahiyat Fakültesi ve Denizli İlahiyat Fakültesi Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, öğrencilerin yabancı dil eğitimi almaları için ortaklaşa proje düzenledi.

PAÜ İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan 10 öğrenci, proje kapsamında Arapça eğitimi için Ürdün'e gönderilecek. Yaklaşık 45 günü kapsayan eğitimle öğrencilerin, hazırlık eğitiminde aldığı dil olan Arapçayı daha pratik kullanabilmeleri, gelecekteki akademik çalışmalarında klasik ve modern Arapça kaynaklar üzerinde çalışmalar yapabilmeleri ve farklı kültürleri tanımaları hedefleniyor.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Öz, dört yıldır eğitim veren genç bir fakülte olmalarına rağmen, Türkiye'deki İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri arasında önemli bir yere sahip olduklarını belirtti. Türkiye'deki köklü pek çok fakültenin yer aldığı 75 eşdeğer fakülte arasında 20. sırada yer aldıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Öz, bu başarının arkasında başta Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünün büyük desteğinin olduğunu söyledi.

Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Aygören ise, İlahiyat Fakültesi kurulmasından bu yana dernek olarak, fakülte ile birlikte birçok projede yer aldıklarını belirtti. Aygören, hedeflerinin ilahiyat fakülteleri içinde tercih sıralamasında 10'a girmek olduğunu dile getirerek, "Öğrencilerin hem Arapçalarını geliştirmeleri hem de dil kültürünü yerinde görmeleri açısından Ürdün'e gönderiyoruz. Bu projenin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması için teşvik edici bir unsur olduğuna inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber