PAÜ Tıp Fakültesi, ikinci kez akredite oldu

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından tıp eğitimi verilebilmesi için gerekli olan akredite belgesini almaya hak kazandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2017 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PAÜ Tıp Fakültesi, ikinci kez akredite oldu

Tıp eğitimi için geçen 6 yıl boyunca gerekli şartları sağladığını belgeleyen akredite belgesi ile eğitim veren PAÜ Tıp Fakültesi, TEPDAD tarafından önümüzdeki 6 yıl içinde akredite belgesi almaya uygun görüldü.

Temel Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, tıp eğitiminde akredite belgesinin önemine ve akredite edilmiş tıp eğitiminin diğer tıp eğitimlerinden farkına değindi.

Verilen eğitimin kalitesinden dolayı ikinci defa akredite belgesini almaya hak kazandıklarını belirten Prof. Dr. Kara, aynı zamanda kurumunun 'Probleme Dayalı Öğrenme' (PDÖ) ile eğitim veren üç üniversiteden birisi olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Kara, PAÜ Tıp Fakültesi'nin Türkiye'deki tıp fakülteleri arasında akredite edilmiş tıp eğitimi veren ilk 25 üniversite arasında olduğuna dikkat çekerken, bu başarıda emeği geçen öğretim üyeleri ve idari personeline teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber